Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.03.2012.

20:41

LŠ: Ivanović heroj, Real ubedljiv

Ekipama Barselone, Milana, Bajerna, Benfike, Olimpika i APOEL-a, u četvrtfinalu Lige šampiona pridružili su se još Real Madrid i Čelsi.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Napoli je tragičar runde jer je eliminisan posle 3:1 iz prvog meča. Čelsi je odgirao strastveno u revanšu, izborio produžetke, gde je junak bio Branislav Ivanović golom u 105. minutu.

Real Madrid je bio siguran protiv CSKA i sa 4:1 se plasirao u četvrtfinale. Iguain,Benzema i Ronaldo sa dva gola su lako završio posao, dok je oproštajni gol za CSKA postigao je Zoran Tošić.

Žreb za parove četvrtfinala i polufinala Lige šampiona je u petak u Nionu.

Liga šampiona, revanš osmine finala:
Čelsi - Napoli 4:1, prvi meč 1:3
Drogba 29, Teri 48, Lampard 75p, Ivanović 105 - Inler 55

Real Madrid - CSKA 4:1, prvi meč 1:1
Iguain 26, Ronaldo 55, 90, Benzema 70 - Tošić 77

Napoli prokockao četvrtfinale

Smena Andre Viljas-Boaša se ipak isplatila, iako je Romana Abramoviča koštala skoro 50 miliona evra. Roberto di Mateo je preporodio ekipu i doneo pobednički mentalitet.

Deficit od dva gola iz prvog meča nije obesharbrio "plavce", pa ni nešto slabija igra u prvih 45 minuta. Ipak, Čelsi je već u prvom poluvremenu uspeo da nadoknadi jedan gol zaostatka, zahvaljujući neumornom veteranu Didijeu Drogbi koji je glavom u 28. minutu pogodio bliži ugao posle centaršuta Ramireša sa leve strane.

Napadač sa Obale Slonovače postigao je 11. gol u karijeri u nokaut fazi takmičenja, a Čelsi je i u osmom meču ove sezone u Ligi šampiona stigao do vođstva (dobio samo četiri, sve na Stamford Bridžu).

To je dakle bila dobra najava za nastavak meča, a posle odmora na poluvremenu domaćini su na teren izašli još raspoloženiji i već u drugom minutu nastavka stigli su do 2:0, rezultata koji ih je vodio u četvrtfinale.

Korner je sa desne strane izveo Frank Lampard, a kapiten Džon Teri je glavom savladao golmana Napolija za svoj prvenac u LŠ ove sezone. Teri je poslednjih pet golova u takmičenju postigao glavom.

Međutim, ushićenje domaćina nije dugo trajalo, jer je već u 55. minutu Švajcarac turskog porekla Gokhan Inler odbijenu loptu poslao kroz noge Lampardu i savladao nemoćnog Petra Čeha-

U tim trenucima Napoli je ponovo imao rezultat za četvrtfinale, ali domaći navijači nisu dočekali najgori scenario. Dvadesetak minuta je trajala njihova agonija dok u 75. minutu Andre Dosena nije rukom u kaznenom zaustavio šut Branislava Ivanovića. Penal je realizovao Lampard i doneo produžetke na "Bridžu".

Raspoloženi londonski tim napao je i u dodatnom periodu, da bi u 105. minutu proključao stadion. Ramireš je pokrenuo akciju sa desne strane, dodao do Drogbe koji je lotu po zemlji gurnuo u kazneni prostor, a tamo je na njegovom mestu bio bek Ivanović i u trku loptu ubacio u mrežu za svoj status heroja u Čelsiju, bar u nekoliko narednih dana.

Napoli do kraja produžetaka nije uspeo da stvori ni šansu, a kamoli da postigne gol, pa je Čelsi odbranio čast Engleske i ostao jedini ostrvski tim u takmičenju.

Kanonada Reala, Tošić za špice

Real Madrid bio je ubedljiv na svom terenu protiv CSKA i očekivano se plasirao u četvrtfinale. Madriđani su slavili sa 4:1, a prvu priliku imali su već u četvrtom minutu kada je Ronaldo ipak bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ubrzo je uzvratio i CSKA, ali je šut Dumbije posle utrčavanja u kazneni prostor završio preko gola. Ronaldo je uskoro ponovo pretio, a ovaj put siguran je bio golman Moskovljana.

Polovinom prvog dela igre Real stiže do toliko željenog gola. Sjajnu akciju tima Žozea Murinja u gol je pretvorio Gonsalo Iguain koji je posle dodavanja Rikarda Kake sa desetak metara zatresao mrežu.

Do kraja prvog dela meča Real je kružio ispred kaznenog prostora gostiju, ali je CSKA ipak izdržao pritisak i otišao na odmor sa samo jednim golom u mreži.

Ipak, otpor "armejaca" nije trajao još dugo. Već u desetom minutu nastavka Rusi su posustali, a Kristijano Ronaldo je konačno bio strelac, ali ne zahvaljujući svojoj veštini već velikoj greški golmana CSKA.

Ovaj gol uništio je samopouzdanje gostima koji su se već tada predali, a to je iskusni španski gigant brzo iskoristio i preko Karima Benzeme stigao do nedostižnih 3:0 u 70. minutu.

Francuz se sjajno okrenuo na 15 metar od gola i potigao 22. gol u sezoni, samo nekoliko momenata nakon što je dobio šansu da zaigra u ovom meču.

Ovo ipak nije bilo sve što je CSKA pokazao u Madridu, pošto je u 74. minutu čast gostiju koliko-toliko spasao Srbin. Zoran Tošić je iskoristio ukazanu šansu koju su mu pružili defanzivci Reala, te sjajnim udarcem sa 20 metara pogodio rašlje Kasiljasovog gola za 3:1.

Da Kristijano Ronaldo nikada ne odmara, čak ni kada je meč rešen, pokazala je i ova utakmica pošto je Portugalac u sudijskoj nadoknadi vremena postigao svoj drugi gol ove večeri, a 42. gol u sezoni namestio mu je Benzema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve