Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.03.2012.

12:08

FK Partizan: "Navijači su strogi"

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje povodom incidenta sa meču sa Slobodom u kojem je dao podršku svom igraču Lazaru Markoviću.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

U saopštenju se navodi da je deo navijača „crno-belih“ posebno „strog prema mladim igračima i da im se ne praštaju greške“.

Iako se na snimku sa meča vidi da su na atletsku stazu ušli navijači sa južne tribine, u saopštenju se navodi da je sa istočne strane i da je u pitanju jedan gledalac.

Takođe, klub kaže da je Marković odgurnut, a zapravo je ošamaren.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Nakon utakmice između FK Partizan i FK Sloboda Point Sevojno, odigrane 10.03.2012. godine, prilikom izlaska igraca sa terena, jedan gledalac je preskočio ogradu na istočnoj tribini i na atletskoj stazi odgurnuo igrača Lazara Markovića. Iako se radi o pojedinačnom i izolovanom incidentu koji jeodmah prekinut intervencijom klupskog obezbeđenja, taj događaj je sa pravom dobio veliki publicitet u javnosti jer se radi o jednom od najtalentovanijih i najpopularnijih mladih igrača u Srbiji. Bez sumnje ovakav čin zasluzuje najoštriju osudu javnosti i svih u fudbalskoj organizaciji, pogotovu jer za njega nije postojao nikakav razlog.

Poslednjih godina je prisutna pojava da je deo navijača posebno strog prema mladim igračima poniklim u školi FK Partizan kojima se ne prašta nijedna greska i koji su od strane dela navijača izloženi uvredama i omalovažavanjima. Taj trend je kulminirao napadom na Lazara Markovića. Smatramo da ovakav pristup mora da se promeni, jer upravo mladi igrači treba da imaju najveću podršku navijača i javnosti. Takođe navijači treba da budu svesni da ni igrači ni klub nisu odgovorni za pojedine natpise u medijima u kojima se bez osnova licitira sa astronmskim ciframa potencijalnih transfera igrača.

Lazar Marković zaslužuje apsolutnu podršku svih fudbalskih struktura i ljubitelja fudbala u Srbiji, a klub će preduzeti mere da predupredi dela svakog neodgovornog pojedinca. Uvereni smo da ovaj događaj neće negativno uticati na dalji razvoj našeg talentovanog fudbalera, koji će uz podršku i razumevanje svih pravih navijača Partizana postići sportske domete za koje je sposoban.

FK Partizan, ovom prilikom zahvaljuje na velikom odzivu i podršci koju su navijači pružili na početku prolećnog dela prvenstva. Ukoliko nastavimo tim putem, uvereni smo da cemo se zajedno radovati na kraju sezone kao i prethodnih godina.“

FK Partizan

Podsetimo, posle utakmice Partizan - Sloboda grupa navijača ušla je na atletsku stazu i pokušala fizički da se obračuna sa igračima, a Lazaru Markoviću su udarali šamar. Komesar za takmičenje Jelen Superlige Branislav Delić rekao je za B92 da Partizan snosi odgovornost za incidente koji su se u subotu dogodili u Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu