Nova vest
Fudbal

Subota, 10.03.2012.

19:12

Nula Partizana, Zvezda na minus 6

Fudbaleri Partizana i užičke Slobode odigrali su na stadionu u Humskoj nerešeno 0:0 u poslednjoj utakmici 17. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nakon drugog remija u prolećnom delu sezone prednost Partizana u odnosu na Crvenu zvezdu je sada šest bodova.

Pred preko 20 hiljada gledalaca na stadionu u Humskoj Partizan je dominirao tokom celog meča, imao je 23 udarca ka golu naspram samo dva gostiju, imao je i 83% poseda lopte, ali nije uspeo da savlada izuzetno raspoloženog golmana gostiju Bojana Šejića.

Tokom utakmice navijači crno-belih su u više navrata skandirali protiv uprave i predsednika Dragana Đurića, na kraju su zvižducima ispratili igrače, a novog trenera Avrama Granta su čak i gađali.

Na jugu je razvijen transparent "Kimi burazeru tvoj jug te čeka" u znak podrške nedavno uhapšenom vođi navijača crno-belih. Ovaj meč ulazi u istoriju kluba pošto debituje sa radom i novi semafor.

Za razliku od utakmice u Novom Pazaru Avram Grant je napravio nekoliko izmena u startnoj postavi šampiona Srbije.

Partizan je, prema očekivanjima, ofanzivno počeo iako je u startnoj postavi bio samo jedan pravi napadač. U petom minutu Smiljanić je šutirao sa distance, a u 16. je izraelski trener bio prinuđen da umesto povređenog Lazevskog na teren pošalje Volkova.

U nastavku prvog dela Partizan je sve više i više pritiskao odbranu slobode koja je delovala nezainteresovano za napadačke akcije. Tomić je u dva navrata dobio odličnu loptu od Saše Ilića, ali gosti iz Užica nekako su uspevali da se odbrane.

Najbolju priliku za gol u prvom poluvremenu imao je Vukić u 38. minutu. Tomić je centrirao sa desne strane, Marković je propustio loptu, a Vukić je sa desetak metara iz odlične pozicije šutirao preko gola. Četiri minuta kasnije iz slične situacije je i Tomić slabo šutirao, pa je nakon 45 minuta uz zvižduke sa tribina ostalo 0:0.

U nastavku meča Partizan je nastavio sa dominacijom, ali je stvorio manje šansi nego u prvom periodu. Tek početkom drugog poluvremena gosti iz Užica uspeli su da dođu do kaznenog prostora Partizana i to dovoljno govori kako su oni igrali na ovom meču.

Posle dva kornera Slobode usledila je bakljada na južnoj tribini, a Saša Ilić je odlično zahvatio loptu volej udarcem posle centaršuta Tomića. Ipak, Šejić je paradom sprečio gol.

Partizan je gospodario terenom, ali nije stvarao prave prilike. U 56. minutu pokušao je Volkov, a u 71. Grant je na teren umesto Ilića ubacio Lamina Dijaru. Veoma blizu gola crno-beli su bili u 78. minutu kada je Vukić posle kornera i gužve šutirao, ali Šejić je i taj pokušaj odbranio.

Do kraja meča Izraelac na klupi crno-belih pokušao je i sa trećim napadačem (Eduardo umesto Tomića), ali ni to nije pomoglo. Sudija Glođović je za pet minuta produžio meč, ali požrtvovani gosti uspeli su da se odbrane i odu kući sa jednim bodom.

Partizan: Stojković, Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski (Volkov), Smiljanić, Babović, Tomić (Eduardo), Vukić, Ilić (Dijara), Marković.
Sloboda: Šejić, Vasilić, Lazarević, Vranjković, Marić, Pilipović, Tijago, Pejović, Krstić, Beljić, Ranđelović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

364 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu