Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.02.2012.

17:17

Partizan odličan, remi sa Dinamom

Fudbaleri Partizana odigrali su 2:2 (1:0) protiv moskovskog Dinama, u odličnoj utakmici na pripremama u Antaliji.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Crno-beli" su dva puta vodili protiv trećeplasirane ekipe ruske Premijer lige, ali su Moskovljani oba puta izjednačili iz prekida.

Lazar Marković (36) i njegova rezerva Lamin Dijara (62) su lepim golovima donosili vođstvo Partizanu, ali su Marko Lomić (54) posle indirekta i Andrej Voronjin (68) iz penala obezbedili remi Dinamu.

Dinamo je u sredu igrao u kombinovanom sastavu protiv OFK Beograda i izgubio sa 2:0, a protiv "crno-belih" je nastupio u najjačem sastavu koji su predvodili Semšov, Noboa, Voronjin, Kuranji, ali i bivši igrač Partizana Marko Lomić.

U prvih pola sata duela ugovnom se vodila borba u sredini terena, Rusi su zaprezili u 21. minutu preko tandema Voronjin-Kuranji, a šut Nemca sa ivice kaznenog prostora završio je nekoliko centimetara preko gola.

Nekoliko minuta kasnije Partizan je postigao gol, ali je akcija Ilića i strelca Markovića poništena zbog, moglo bi se reći, sumnjivog ofsajda. U narednih desetak minuta srpski šampion je uspostavio inicijativu i sa nekoliko dobrih napada zapretio rivalu.

Dobra igra "crno-belih" u ovom periodu nagrađena je golom u 36. minutu. Iskusni Zvonimir Vukić poslao je sjajan pas u prostor za Lazara Markovića, mladi napadač "crno-belih" je pobegao čuvarima i lepim golom doneo 1:0 Partizanu, što je bio rezultat posle prvih 45 minuta.

U poluvremenu Avram Grant je napravio samo jednu izmenu, strelca jedinog gola Markovića zamenio je Lamin Dijara.

Početak drugog dela obeležila je blaga inicijativa Dinama koji je prvu ozbiljnu šansu iz indirekta u 55. minutu posle greške Vladimira Stojkovića koji je uhvatio povratnu loptu saigrača u kaznenom prostoru, iako je mogao bez problema da je ispuca.

Rusi su ovaj poklon iskoristili pošto je bivši igrač "crno-belih" Marko Lomić snažnim udarcem uz bližu, levu stativu loptu zakucao u mrežu. Malobrojne pristalice Dinama to su znale da proslave bakljadom pored terena.

Ipak, "crno-belima" nije trebalo dugo da vrate prednost protiv Rusa, posle prve ozbiljne šanse u drugom poluvremenu. Rezervista Lamin Dijara je dobio loptu od Saše Ilića, utrčao u kazneni prostor, 'slomio' čuvara Epurjanua i pogodio mrežu za 2:1.

Međutim, serija golova u drugom delu nastavljena je već u 68. minutu kada je posle napada Dinama, lopta je u ruku pogodila Sašu Ilića u njegovom kaznenom prostoru. Stojković je 'pročitao' Andreja Voronjina, ali je udarac Ukrajinca bio dovoljno snažan i precizan pa su Rusi izjednačili na 2:2.

U nastavku meča timovi su zaigrali maksimalno ofanzivno, kao da im gol donosi u najmanu ruku bitne bodove, pa je viđena i interesantnija borba dva tima.

Poslednjih deset minuta protekao je u dominaciji Partizana koji je imao dve odlične šanse za pobedu. Prvo je Zvonimir Vukić odlično prošao po levoj strani kaznenog prostora, lopta mu je malo pobegla pa nije mogao da šutira, dodao ju je do Tomića, čiji je udarac sa ivice kaznenog ipak izbolkirao Epurjanu.

Nekoliko minuta kasnije uzvratili su i Rusi, sa desne strane upućen je odličan centaršut u peterac gde je odlično skočio Voronjin i pored čuvara šutirao, ali je lopta završila pored stative.

Pet minuta pre kraja Saša Marković je bio u šansi dobroj šansi, grudima je primio pas na desnoj strani, nadjačao čuvara, ali je golman Berezovski skratio ugao i šut igrača Partizana izbacio u korner.

Nekoliko minuta kasnije Babović je oboren u kaznenom prostoru, ali arbitri nisu svirali penal.

U prethodnim utakmicama u Antaliji Partizan je pobedio Černomorec iz Odese sa 2:1, remizirao sa danskim Horsensom 0:0, izgubio od ukrajinskog Šahtjora 2:1, i pobedio kineski Žiangsu 2:0.

U prvom delu priprema ekipa Partizana odigrala je tri meča u Izraelu i ostvarila tri pobede. U prvom meču "crno-beli" su nadigrali ruski tim SKA Energiju sa 4:2, u drugom su bili ubedljivi protiv šampiona Izraela Makabi Haife sa 3:0, dok su u poslednjoj proveri na Bliskom istorku savladali drugoligaša Hapoel Aškalon sa 2:0.



Pre povratka u Beograd (subota), "crno-beli" će u Antaliji odigrati još jedan pripremni meč. Rival već u petak biće im kazahstanski Taraz koji odskora vodi Ljupko Petrović.

Partizan (4-5-1): Stojković – Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski – Kamara, Babović, Ilić (Smiljanić 83'), Tomić (S. Markovičć 83'), Vukić – L. Marković (Dijara 46')

Dinamo: Berezovski – Epurjanu, Granat, Vilkšir, Lomić – Samedov, Semšov, Noboa, Kokorin – Voronjin, Kuranji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu