Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.02.2012.

22:06

LŠ: Napoli - Čelsi, CSKA -Real

Takmičenje u Ligi šampiona nastavlja se u utorak prvim mečevima osmine finala u kojima se sastaju Napoli - Čelsi i CSKA Moskva - Real Madrid.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Čelsi u nezgodnom trenutku gostuje u Napulju, pošto je dobio samo dve od poslednjih deset utakmica, što bi za trenera Viljaša Boaša mogla da bude situacija "biti ili ne biti".

Finalista Lige šampiona iz 2008. ne postiže ni približno očekivane rezultate, a loša serija kulminirala je sa subotnjih 1:1 u FA kupu protiv Birmingema.

Sa druge strane Napoli posle dva uzastopna trijumfa u Serija A sa puno samopouzdanja dočekuje Engleze

"Čelsi je u ovom trenutku u goroj situaciji od nas, ali ne uzdam se previše u pogled na tebelu. Oni su šampionski tim, sa mnogo iskustva u velikim mečevima. Međutim, mislim da mi možempo da ponovimo uspeh iz grupne faze takmičenja kada smo sa 2:1 pobedili lidera Premijer lige ekipu Mančester Sitija. Ako možemo njih da pobedimo, možemo i Čelsi", rekao je trenr Napolija Mazari.

UEFA je Mazarija suspendovala na dve utakmice zbog nedoličnog ponašanja na utakmici grupne faze protiv Viiljareala u decembru prošle godine. Italijan je dobio crveni karton jer je stalno prigovarao sudiji zbog odugovlačenja španskih fudbalera, a u jednom trenutku je i odgurnuo Nilmara.

U drugom meču CSKA iz Moskve će na temperaturi od minus 10 stepeni dočekati Real Madrid, koji se sa svih šest pobeda plasirao u nokaut rundu Lige šampiona.

"Moramo da se fokusiramo na meč protiv CSKA, imali smo težak put, ali bićemo oprezni, jer nas očekuje težak posao u Moskovi. CSKA ima fantastične fudbalere koji mogu da kazne bilo kakve naše greške ili opuštanje. Moramo maksimalno oprezno da psitupimo ovom meču. Ako izgubimo a da ne damo gola, bojim se da nema popravnog", rekao je trener gostiju Žoze Murinjo.

Za Moskovljanje čiji dres nosi reprezentativac Srbije Zoran Tošić biće ovo prva takmičarska utakmica posle više od dva meseca, pošto zimska pauza u Rusiji traje do sredina marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu