Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.02.2012.

16:21

I Partizan izgubio od Šahtjora, 2:1

Fudbaleri Partizana poraženi su od ukrajinskog Šahtjora sa 2:1, u do sada najtežoj proveri na pripremama u Turskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za ukrajinskog šampiona postigli su Fernandinjo u šestom i 39. minutu iz penala, dok je strelac za Partizan bio Lazar Marković u desetom minutu.

Utakmicu su obeležila dva isključenja fudbalera Partizana u finišu utakmice. U 82. minutu zbog drugog žutog kartona meč je ranije završio Miljković, dok je dva minuta kasnije crveni zaradio i Babović zbog prigovora.

Tim Mirčee Lučeskua je pre nekoliko dana u duelu kombinovanih timova savladao i Crvenu zvezdu, tada je bilo 2:0 za Ukrajince. Sada je Rumun na teren iveo najjaču ekipu.

Utakmica je počela veoma efikasno. Ukrajinci su već u šestom minutu došli do prednosti pošto je Fernandinjo udarcem sa oko 18 metara savladao Vladimira Stojkovića. Međutim, samo četiri minuta kasnije Lazar Marković je nakon dodavanja Rnića prošao po desnoj strani i poslao loptu pored golmana Šusta.

U nastavku prvog dela Šahtjor je preuzeo inicijativu, a dobar pokušaj u 29. minutu imao je ponovo Marković. Pre toga, veliku priliku za Ukrajince propustio je Mikhtarijan, pošto je Stojković briljantno odbranio njegov pokušaj. Do drugog gola ekipa Mirčee Lučeskua je stigla u 39. minutu, Miljkovića je pogodila lopta u roku posle slobodnog udarca Srne, sudija je pokazao na penal, a siguran izvođač bio je Fernandinjo.

U nastavku utakmice Šahtjor je propustio još nekoliko dobrih prilika, a u poslednjih deset minuta glavni sudija utakmice isključio je dva igrača crno-belih. Prvo je Miljković zbog drugog žutog kartona morao da napusti teren, ali glavni sudija nije dozvolio da ga zameni Aksentijević iako je takav bio dogovor. Miljković je navodno dok je izlazio sa terena pljunuo u pravcu sudije, pa zbog toga nije dozvoljena izmena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu