Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.02.2012.

18:13

Glazgov Rendžers bankrotirao!

Najtrofejniji svetski fudbalski klub, Glazgov Rendžers u utorak je službeno objavio bankrot!

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Policajci” su dan ranije podneli zahtev za stečajni postpupak koji im je odmah realizovan, a obaviće ga specijalizovana kompanija “Duff&Phelps”.

Rendžersi su otišli u stečaj pošto su britanske poreske vlasti dokazale da je klub oštetio Veliku Britaniju za 75 miliona funti, uključujući i kazne zbog neplaćanja poreza.

Rendžersi su tokom svoje 140 godina duge istorije osvojili čak 115 trofeja. Bili su šampioni Škotske rekordna 54 puta. 33 puta su osvojili nacionalni Kup, 27 puta Liga Kuš, a 1972. godine su osvojili UEFA Kup pobednika Kupova, što je njihov jedini evropski trofej.

“Policajci” su aktuelni šampioni i osvajači Liga Kupa Škotske, ali će skoro sigurno ostati bez titule pošto su prelaskom u stečaj kažnjeni sa 10 bodova pa sada zaostaju čak 14 za najvećim rivalom Seltikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

6 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu