Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.02.2012.

19:30

Suares mora da napusti “Enfild“?

Urugvajac Luis Suares će možda morati da napustiLiverpul na leto, pošto je ’izneverio’ svog menadžera i klub, tvrdi "Mirror" ne navodeći zvanični izvor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Čak ni njegovo izvinjenje zbog odbijanja da se rukuje sa Patrisom Evrom teško da će sprečiti klub da ga proda tokom leta, smatra ovaj ostvrski list.

Direktor Liverpula Ian Ajri insistira na tome da je Suares izneverio klub, menadžera i saigrače kada je odbio da pruži ruku Evri tokom meča na “Old Trafordu“ u subotu.

Ajri je dobio podršku vlasnika kluba, Amerikanaca Džona Henrija i Toma Vernera u saopštenju da se klub oseća izdano jer je Suares rekao menadžeru Dalgišu da će se rukovati sa rivalom, a potom ’pogazio’ svoju reč.

Keni Dalgiš se i sam izvinio nakon što je pogledao snimak incidenta uoču meča, shvativši koliko ga je prevario igrač koga je toliko podržavao. Posebno nakon što mu je Urugvajac u sredu potvrdio da će se rukovati sa Francuzom.

Liverpul će pokrenuti vlastiti disciplinski postupak protiv Suaresa, što će verovatno voditi do kazne koja bi mogla da se podudari sa kaznom Asocijacije profesionalnih igrača. Sama Fudbalska asocijacija (FA) Engleske saopštila je da neće kazniti Urugvajca.

Ali, rešenje Liverpula na duže staze mogla bi da bude prodaja Luisa Suaresa preko leta, čime bi se klub rešio ’nelojalnog’ igrača i time verovatno smanjio troškove i loš publicitet.

Teško da će se Suares izvući nakon što je Dalgiša stavio u poziciju da ga brani pred medijima posle meča, iako je Urugvajac ponovo izazvao incident, za koji se kasnije izvinio.

I sam Aleks Ferguson je prvi istakao da bi Liverpul trebalo da se reši igrača koji je “isprljao“ veliku tradiciju ovog kluba. Suares je inače bio strelac za Liverpul u porazu od Junajteda od 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu