Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.01.2012.

13:47

Krespo, Kanavaro, Fauler u Indiji

Krespo, Kanavaro, Morijentes, Okoča, Pires, Fauler, Sorin igraće ponovo fudbal, ali u Indiji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ova azijska zemlja u kojoj je kriket nacionalni sport broj jedan pokreće projekat Premijer lige kako bi popularizovala fudbal.

Ligu će činiti ukupno šest klubova (Kolkata, Barasat, Hovrah, Haldija, Durgapur i Siliguri), a za svaki će nastupati bar po jedna velika zvezda i strani trener.

Plan je da se mečevi igraju tokom sedam nedelja, sredom i subotom dok traje pauza u nacionalnom šampionatu Indije. Sezona počinje 25. februara. Četiri najbolja tima potom će igrati polufinale i finale.

Nekadašnji štoper Italije koji je kao kapiten “azura” podigao trofej prvaka sveta 2006. godine Fabio Kanavaro potvrdio je povratak fudbalu.

“Vraćam se na teren, igraću za Zapadni Bengal”, rekao je 38-godišnji defanzivac koji je pre šest meseci okončao karijeru zbog hronične povrede kolena.

Pored njega u Indiji će igrati još Englez Robi Fauler, Francuz Rober Pires, Argentinci Ernan Krespo i Huan Pablo Sorin, Španac Fernando Morijentes i Nigerijac Džej Džej Okoča.

Pretpostavlja se da će sponzor takmičenja Celebrity Management Group (CMG) igračima isplatiti između 500 hiljada i miliona evra.

Među trenerima biće Englezi Toni Adams, Džon Barns, Piter Rid, Kolin Tod, Fernando Kouto (Portugal), Miloš Rus (Slovenija), Marko Ečeveri (Bolivija), Teitur Todarson (SAD) i Samson Siasia (Nigerija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu