Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.12.2011.

17:25

Mladen Krstajić dobio otkaz!

Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan odlučio je da smeni Mladena Krstajića sa mesta sportskog direktora posle manje od šest meseci!

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

UO je zahtevao od Krstajića da se lično izvini rukovodstvu kluba za izrečene kritike, ali je on to odbio, ostao iza svojih reči, pa je otpušten.

"Teška odluka, šta da se radi, ali život ide dalje", potvrdio je smenu Krstajića član Upravnog odbora Ratomir Babić.

U narednim satima saznaćemo da li će klub napustiti i trener Aleksandar Stanojević i trener Teleoptika Vuk Rašović koji su najavili takvu odluku, ukoliko uprava smeni Krstajića.

Krstajić je pre nekoliko dana drugi put u samo tri meseca ušao u sukob sa predsednikom kluba Draganom Đuriće, a pa je UO odlučio da podrži predsednika.

Sukob predsednika kluba Dragana Đurića i sportskog sektora na čelu sa direktorom Krstajićem i trenerom Stanojevićem postoji još od početka septembra, tačnije nakon eliminacije Partizana od Šamroka.

Tada je na korak od otkaza bio trener tima, podržao ga je Krstajić koji je klub uslovio svojim otkazom ukoliko Stanojević bude otpušten. Sportski sektor tada je odneo pobedu jer je Upravni odbor odustao od otkaza.

Nakon toga usledila je stabilizacija u redovima Partizana, "crno-beli" su vezali skoro 15 pobeda u Jelen Superligi i Kupu, slavio je i u derbiju na "Marakani", a godinu je završio sa 10 bodova više od najbližeg rivala.

Očekivala se mirna zima u Humskoj odakle je isticano da čak neće biti ni transfera, ali je atmosfera ponovo užarena pre nekoliko dana. Nakon izjave predsednika Đurića da nije zadovoljan radom sportskog sektora, žustro je reagovao sportski direktor Krstajić i izneo niz optužbi na račun Đurića.

Rukovodstvo Partizana je odmah reagovalo i sazvalo sednicu Upravnog odbora kako bi se raspravljao o smeni Krstajića i njegovoj zameni. Podršku Krstajiću dao je trener Stanojević koji je najavio otkaz ukoliko ode sportski direktor.

Na veliko iznenađenje svih u SC "Zemunelo" je došao i predsednik Sportskog društva Partizan Duško Vujošević koji je verovatno trebalo da ima ulogu mirotvorca između zaraćenih strana.

Vujošević je u sportski centar srpskog šampiona stigao u društvu potpredsednika UO Branka Ružića koji je sa drugim članom UO Miletom Jovičićem pokušao da pregovara sa Krstajiće, verovatno o smirivanju strasti.

Na sednici Upravnog odbora, koji broji 12 članova, bio je i Krstajić, ali bez prava glasa. Sa njim je u Zemunelo stigao Albert Nađ i još jedan član UO i za njih se pretpostavlja da će glasati u korist sportskog direktora.

Očekuje se da klub sazove vanrednu skupštinu, koja je inače zakazana za februar, na kojoj će se verovatno raspravljati o poverenju u predsednika Đurića, jer Krstajić navodno tu ima potrebnu većinu da ga smeni.

Krstajić je u nedelju veče boravio na košarkaškom derbiju Partizan mt:s - Crvena zvezda Beograd, gde je istakao da mu je savest čista. Sportski direktor dobio je veliku podršku navijača "crno-belih".

Od dolaska Dragana Đurića na mesto predsednika, klub su napustili nekadašnji igrači Partizana Goran Petrić, Zoran Mirković (takođe zbog sukoba sa Đurićem), Slaviša Jokanović, Ivan Tomić, Goran Stevanović, Savo Milošević je poražen na izborima u decembru 2009, a sada je otišao i Mladen Krstajić, jer nije hteo da se izvini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu