Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.12.2011.

14:27

Vilja propušta Evropsko prvenstvo?

Španski fudbaler David Vilja mogao bi da propusti Evropsko prvenstvo zbog teške povrede koju je zadobio igrajući za Barselonu na Svetskom klupskom prvenstvu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vilja je u polufinalu planetarnog šampionata u Japanu, u duelu sa Al Sadom doživeo prelom noge i pred njim je sigurno višemesečno odsustvo.

Barselona je u slavila u duelu evropskog i azijskog šampiona sa 4:0 i u nedelju će se boriti za titulu sa brazilskim Santosom.

Prve procene ukazuju da je Vilja doživeo prelom tibije, što zahteva pauzu od šest meseci, što znači da nikako ne bi mogao da bude spreman za šampionat koji se igra u Ukrajini i Poljskoj od sredine juna.

“Vilja se vraća u Barselonu i operisaće ga čim to bude moguće. Veoma smo tužni zbog ovog što se desilo, on je sjajan igrač i mnogo će nam nedostajati", rekao je trener Barselone Pep Gvardiola novinarima u Jokohami.

Više o tome koliko će on odsustvovati sa terena biće poznato posle detaljnih pregleda koji će biti obavljeni najkasnije u petak.

"Predstoji mu duga pauza, još ne znamo tačno koji period je u pitanju. Nadamo se da će se vratiti spreman, cela ekipa misli na njega, a mi ćemo pokušati da osvojimo trofej svetskog prvaka u nedelju".

Vilja je prethodnih dana bio predmet brojnih spekulacija, pošto je najavljeno da bi mogao da napusti Barselonu jer je nezadovoljan statusom u timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu