Nova vest
Fudbal

Subota, 10.12.2011.

15:33

JSL: Partizan zimuje na +10

Fudbaleri Partizana okončali su prvi deo sezone u Jelen Superligi ubedljivom pobedom nad Metalcem 3:0 (2:0) u Lučanima.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

“Crno-beli“ su 12. uzastopnom pobedom u šampionatu stekli velikih 10 poena prednosti ispred prvog pratioca Crvene zvezde.

Šampion je poveo već u 10. minutu preko Eduarda, u 42. prednost je duplirao Babović, a konačnih 3:0 u 52. minutu postavio je Vukić 7. golom u sezoni.

Pred početak meča posle zagrevanja iz sastava je otpao Marko Šćepović zbog stomačnih problema, a umesto njega u prvi tim vratio se Brazilac Eduardo.

Partizan je rasterećen posle pobeda u derbijima u prethodna dva kola (Crvena zvezda 2:0, Radnički 3:0) lagano igrao u Lučanima, dominirao terenom i lepim akcijama stvorio nekoliko odličnih šansi.

Već u 10. minutu Brazilac Eduardo iskoristio je ukazanu šansu u prvom timu i sjajnim lob udarcem sa 18 metara savladao Kljajića. Posle ovog gola Partizana i Metalac je zaigrao otvorenije pa su obe odbrane imale posla.

Vukić je propustio dobru priliku za goste šutiravši preko gola, dok je Simović bio u idelanoj šansi da izjednači rezultat u 18. minutu, ali je Stojković na vreme istrčao i zaustavio igrača Metalca.

U nastavku je Eduardo stvorio nekoliko problema timu iz Gornjeg Milanovca, pa su ga igrači Metalca često faulirali. Prekršaj nad Brailcem u 42. minutu bio je fatalan za njih. Babović je dobio slobodan udarac na oko 25 metara od gola, prebacio je loptu preko živog zida i savladao Kljajića za 0:2.

Već u sedmom minutu nastavka “crno-beli” su stigli do trećeg gola pošto je Lazevski odlično centrirao sa leve strane, a Vukić je samo okrznuo loptu i ona završala u suprotnom ugolu u maloj mrežici.

Sedmim golom u šampionatu Vukić je postao najbolji strelac Partizana. Prate ga Lazar Marković i Nemanja Tomić sa po šest pogodaka.

U nastavku je Partizan suvereno kontrolisao loptu i igru, Eduardo je bio u nekoliko solidnih šansi, ali bez rezultata. Najbolju šansu za četvrti gol propustio je u 76. minutu Tomić koji je posle akcije sa Vukićem i Eduardom sam istrčao ispred golmana Metalca, ali je šutirao u noge Kljajića.

Ubedljiva igra i pobeda Partizana za deset poena prednosti ispred Crvene zvezde koja je poražena na svom terenu od Vojvodine sa 2:0.

Prolećni deo sezone nastavlja se početkom marta, a Partizan će u 16. kolu gostovati Novom Pazaru. Metalac očekuje gostovanje Rada u Lučanima.



Metalac: Kljajić - Antić (Ovusu), M. Živković, Mitrović, Krnjinac - Gojak, B. Živković (Đorić), Ćirković (Mitrušić), Svojić - Simović, Isidorović

Partizan: Stojković - Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski - Kamara (Volkov), Babović, Vukić, Ilić (Smiljanić) - Marković (Tomić), Eduardo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve