Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.12.2011.

23:01

Bazel napravio čudo na St Jakobu

Fudbaleri Bazela pobedili su Mančester junajted sa 2:1 (1:0) u poslednjem kolu C grupe Lige šampiona i tako su se plasirali u osminu finala.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Domaći su poveli golom Strelera u devetom minutu, u 84. je Frej duplirao prednost, a jedini pogodak za ‘Đavole’ dao je Džons u 89. minutu.

U drugom meču grupe Benfika je u Lisabonu dobila Ocelul sa 1:0 i osigurala prvo mesto.

Već u devetom minutu meča na Sent Jakobu Bazel je došao do vođstva – De Hea je izbio loptu posle centaršuta Šaćirija, ali pravo na nogu Marka Strelera, koji postiže gol sa desetak metara (1:0).

Do kraja poluvremena Junajted je bio bolji, izgledne prilike propustili su Runi i Nani, ali nije bilo promene rezultata. Na dva minuta do kraja poluvremena Nemanja Vidić je zbog povrede kolena napustio igru.

U drugom poluvremenu Junajted je pokušavao da dođe do izjednačenja, imali su domaći i sreće nekoliko puta, a odličan je bio i golman Somer.

Bazelu se otvaralo mnogo prostora za kontre, a u 84. minutu domaći postižu novi gol – Šaćiri je idealno centrirao na drugu stativu, a Aleksander Fraj poslao je loptu u praznu mrežu.

Nadu Junajtedu dao j Fil Džons golom na minut do kraja, ali vremena za izjednačenje nije bilo, pa tim Aleksa Fergusona završava takmičenje u grupi prvi put od sezone 2005/2006. Interesantno, i tada je sa ‘Đavolima’ u grupi bila Benfika.

U drugom meču grupe Benfika je od samog starta krenula ofanzivno ne bi li što pre došla do prednosti. Posle jedne propuštene prilike, domaći su u sedmom minutu došli do gola – Gajtan je centrirao, a Oskar Kardoso je postigao gol.

Iako je Benfika i do kraja imala bolje šanse, rumunski tim nije se obrukao, a u nekoliko navrata je i ozbiljno zapretio golmanu Arturu. Međutim, lisabonska ekipa na kraju je slavila sa 1:0 i obezbedila prvo mesto u grupi.

Grupa C:
Bazel – Mančester Junajted 2:1 (1:0)
Streler 9, Frej 84 - Džons 89
Benfika – Ocelul 1:0 (1:0)
Kardoso 7

Tabela:
1. Benfika 6 3 3 0 8:4 12
2. Bazel 6 3 2 1 11:10 11
3. Mančester junajted 6 2 3 1 11:8 9 LE
4. Ocelul 6 0 0 6 3:11 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu