Nova vest
Fudbal

Petak, 02.12.2011.

12:35

Stanojević: "Neko će okončati niz"

Fudbaleri Partizana i Radničkog sastaju se u subotu od 15 sati u derbiju 14. kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Partizan je lider šampionata sa sedam bodova više od prvog pratioca Crvene zvezde. Vezao je 11 uzastopnih pobeda, dok je sa druge strane novi Superligaš Radnički još uvek jedini neporaženi tim lige.

U poslednjem kolu Partizan je pobedio Crvenu zvezdu na "Marakani" 2:0, dok je Radnički remizirao bez golova sa Slobodom u Kragujevcu.

"Ovo je derbi kola, a nečiji niz moraće da se prekine sutra. Radnički je iznenađenje šampionata, odlično su organizovani i igraju veoma disciplinovano. Imaju prvog strelca lige i odlične bočne igrače. Drago mi je što se probudio jedan takav fudbalski centar u Srbiji", rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

'Crno-beli' su prošlog vikenda slavili u "večitom" derbiju sa 2:0, a u pretposlednjem kolu prvog dela šampionata očekuje duel sa Kragujevčanima.
"Lakše je raditi bez tenzije koju nosi derbi, ali u klubu kao što je Partizan uvek postoji pritisak. Sada nas čeka izuzetno važna utakmica sa Radničkim koja nas usmerava na našem putu ka tituli. Oni imaju dosta kvalitetan napad, najboljeg strelca lige (Darko Spalević 9 golova, prim. aut) i dobre bočne igrače. Pratio sam Radnički, igraju odlično i predstavljaju iznenadjenje. Vrlo smo oprezni", rekao je Stanojević.

Stanojević je ocenio da njegova ekipa još daleko od odbrane titule šampiona Srbije iako ima sedam bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala Crvenu zvezdu.

"Plus sedam je dobra bodovna razlika, ali ništa još nije gotovo. Ja sam svojevremeno kao igrač izgubio titulu kada je Partizan imao i devet bodova viška u odnosu na rivale", kazao je Stanojević na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Trener "crno-belih" neće moći da računa na Nemanju Rnića koji je suspendovan zbog žutih kartona, a njegovo mesto u odbrani zauzeće Brazilac Anderson Markeš.

Utakmica 14. kola Partizan - Radnički igra se u subotu od 15 sati na stadionu u Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu