Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.10.2011.

11:40

Mediji: Sramota Srbije

Fudbaleri Srbije porazom od Slovenije oprostili su se od učešća na Evropskom prvenstvu 2012, a srpska štampa žestoko kritikuje ekipu Vladimira Petrovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naša reprezentacija će tako propustiti i treće uzastopno EP, a kada ponovo zaigramo na kontinentalnom takmičenju, mnogi će se kroz maglu jedva sećati 2000. godine i nastupa u Holandiji i Belgiji.

Načitaniji dnevni sportski listu zemlji, “Sportski žurnal” eliminaciju Srbije opisao je u tekstu pod nazivom “Apokalipsa”. Igra “orlova” nazvana je sramotnom.

“Šamar za nevericu protiv silno motivisanih domaćina i još jedan udarac domaćem fudbalu. Nemoćni i jalovi, čak i u trenucima kada su imali šansu da prekinu agoniju i postignu gol, “Orlovi” su Marimob napustili pognutih glava”, piše list koji je naglasio da selektor Petrović sa timom vrednim 196,5 miliona evra nije uspeo da se kvalifikuje ni u baraž.

U istom listu, Zoran Stojadonivić u tekstu “Lažne patriote” poroziva predsednika FSS Tomislava Karadžića koji je imenovao Pižona za selektora.

“Da li da se smejemo ili da plačemo!? Grupa fudbalskih ‘planinara’ predvođena golmanom Handanovićem porazila je ‘baletsku grupu Vladimira Petrovića’ u igri na dva gola od kojih onaj na severnoj strani stadiona ima pokretnu stativum a selektor posle svega reče: “Slovenija je odigrala najbolju utakmicu...a ja imam ugovor do januara”, piše u tekstu u kojem dalje stoji.

Da li zato što je verovao da je najbolji stručnjak, ili zbog želje da dovede Zvezdinog čoveka na čelo nacionalnog tima i tako smiri uzavrele strasti na relaciji Marakana – Terazije? Recite gospodine Karadžiću bar to kad već ne želite da kažete da su vam reprezentativci uoči utakmice u Dablinu tražili premije ako protiv Irske i Italije osvoje četiri boda!?

Naslovnu starnu dnevnog lista “Sport” krasi veliki naslov “Srpska sramota!”.

“Fatalna greška Jogračevića u 45. minutu (gol sa 40 metara) i traljavo izveden penal Nemanje Vidića u 64. (otkud on da šutira?) presudili da Slovenija sinoć prvi put pobedi jednu od reprezentacija iz bivše Jugoslavije”, stoji u tekstu.

"Kurir" je na satiričan način predstavili eliminaciju Srbije. Na naslovnoj strani dominiral naslov "Propalovići sahranili srpski fudbal" uz fotomontažu scene iz filma "Maratonci trče počasni krug".

Predsednik FSS Tomislav Karadžić, selektor Vladimir Petrović Pižona, kapiten Dejan Stanković i lider tima Nemanja Vidić su predstavljeni kako sahranjuju srpski fudbal, a list konstantuje da je Srbiji bliža Evropska unija nego Evropsko prvenstvo.

"Press" se obratio sa "Sram vas bilo, orlovi", dok "Danas" poručuje "Rasti Srbijo, još si mala". Dvevni list "Pravda" kratko kaže "Katastrofa", dok je naslov u "Blicu" bio najblaži sa "Orlovi' promašili i baraž".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu