Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.09.2011.

00:04

Arsenal doveo Artetu i Benajuna

Josi Benajun prešao je kao pozajmljen igrač u Arsenal, dok je fudbaler Evertona Mikael Arteta potpisao višegodišnji ugovor sa londosnskim klubom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Benajun je ove sezone odigrao samo jedan minut za Čelsi, a dolaskom Huana Mate iz Valensije našao se u još težoj situaciji nego do tada.

Spominjalo se da bi Benajun mogao da pređe u Totenhem kao deo transfera Luke Modrića, u igri je bio i Njukasl, ali ’tobdžije’ su na kraju dobile 31-godišnjeg igrača sredine terena.

„Potpisao sam za Arsenal i veoma sam srećan i uzbuđen zbog toga. Ipak, mislima sam samo u utakmici sa Grčkom u petak. Hvala na podršci“, napisao je Benajun na Tviteru.

Tokom karijere Izraelac je nastupao Hapoel Beer Šivu, zatim za Makabi Haifu, Rasing Santander, Vest Hem i Liverpul, a u Čelsi je došao u leto 2010. godine.

Španac Arteta je proveo šest sezona u Evertonu i na 161 premijerligaškoj utakmici postigao 27 golova.

Posle lošeg starta sezone, Arsenal je u smiraj prelaznog roka već doveo dvojicu igrača – Andrea Santoša iz Fenerbanhčea i Pera Mertesakera iz Verdera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu