Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.07.2011.

23:55

I Brazil ispao na penale

Južna Amerika dobiće novog šampiona jer je posle Argentine eliminisan i prvi fovrit za titulu, osvajač poslednja dva trofeja Brazil.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Selekao“ je osvojio četiri od poslednjih pet kontinentalnih šampionata, ali je ove godine u Argentini, na stadionu u La Plati zaustavljen od Paragvaja.

“Gvarani“ su se među četiri najbolje selekcije Južne Amerike plasirali boljim izvođenjem penala gde su slavili sa 2:0.

U regularnom delu meča nije bilo golova, iako je Brazil konstantno napadao i stvarao šanse. Imao je 14 šuteva, šest u okvir gola, dok su Paragvajci samo tri puta zapretili, i sva tri puta promašivši okvir gola. Šansu meča promašio je Alešandre Pato, njemu je u 75. minut odbranio "nemoguće" sjajni Augusto Viljar.



Sve se promenilo prilikom penala. Brazilci su od četiri čak tri poslali preko ili pored gola (Elano, Andre Santos koji je uzorao teren i Fred), dok je Viljar odbranio udarac Tijaga Silve.

Sa druge strane, Bereto je prvi penal poslao pored stative, ali su Estigaribija i Riveros zakucali loptu iza leđa nemoćnog Žulija Cezara i obezbedili polufinale Paragvaju.

Tamo će im rival biti bolji iz duela Čilea i Venecuele. Prvi polufinalni par čine Peru i Urugvaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve