Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.07.2011.

18:16

Markeš rešenje za odbranu Partizana

Nekoliko nedelja Partizan je tražio pojačanje u odbrani zbog prodaje Stefana Savića, a crnogorskog štopera trebalo bi da zameni Brazilac Anderson Markeš.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

S obzirom da ga u sledećoj rundi kvalifikacija čeka najteži mogući protivnik, srpski šampion do kraja meseca mora da ima uigran štoperski tandem.

Markeš je klasičan štoper ali se snalazi i na poziciji desnog beka gde Partizan računa na iskusnog Aleksandra Rankovića i mladog Nikolu Aksentijevića, bar dok se ne oporavi Aleksandar Miljković.

Dan pošto su se "crno-beli" zahvalili Luizau, počele su nove spekulacije ko će da zameni Stefana Savića u odbrani Partizana. Kao nova meta pojavio se još jedan Brazilac, a nezvanično je reč o štoperu Sao Kaetana Andersonu Markešu de Oliveiri.

28-godišnji Markeš (182cm, 77kg) je pored kluba iz kojeg je doveden i napadač Eduardo Pašeko nastupao još za Noroeste, Barueri i Gremio-Rs.

Brazilac bi u Beograd mogao da stigne u ponedeljak, a posle medicinskih pregleda odmah bi bio prijavljen za duel sa Genkom u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona. Poslednji rok za registraciju je u četvrtak u ponoć.

Partizan u utorak igra revanš meč drugog kola kvalifikacija protiv Škendije u Skoplju. Partizan je u prvom duelu slavio sa ubeljdivih 4:0.

"Crno-beli" želeli Mojsova?

Poslednjih nekoliko dana mnogo se spekulisalo ko bo mogao da pojača odbranu "crno-belih", a makedonski mediji su preneli informaciju da Partizan pojačava pritisak na Vojvodinu i Danijela Mojsova.

Kao realno rešenje za partnera Bugarinu Ivanovu spominje se i defanzivac novosadske Vojvodine Mojsov koji je navnodno bio blizu prelaska u moskovski Dinamo.

Makedonski mediji prenose da je sportski direktor Partizana Mladen Krstajić cele protekle nedelje kontaktirao štoperovog menadžera Faljija Ramadanija, a kao najveća prepreka njegovom dolasku među “crno-bele” je predsednik Vojvodine Ratko Butorović koji ne želi da prodaje svoje igrače najvećim rivalima, Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Navodno su se i “crveno-beli” prethodnih dana interesovali za Mojsova, koji bi ipak najviše želeo da karijeru nastavi u zapadnoj Evropi. Međutim, njegova i želja predsednika kluba mogle bi da budu zadovoljene u sličaju adekvatne novčane ponude.

Pre nekoliko dana Mojsov je navodno za oko tri miliona evra trebalo da pređe u Dinamo iz Moskve, ali s obzirom da se transfer nije dogodio to je možda bio Butorovićev trik kako bi podigao cenu svom defanzivcu.

Vojvodina je poznata kao klub koji ne sprečava transfere svojih igrača koje prodaje čim dobije adekvatnu ponudu, uglavnom onu koja odgovara tržišnoj ceni igrača.

23-godišnji Danijel Mojsov je jedan od najcenjenijih igrača “lala” koje će njegovom eventualnom prodaju dobro zaraditi s obzirom das u ga za “sitan” novac doveli iz Vardara prošle godine. Njegova cena se procenjuje na nešto više od million evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu