Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.06.2011.

16:11

Zvezda nastavlja rad u Austriji

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki poveo je na pripreme u Austriju 29 igrača, a rekao je da će se taj broj smanjiti, zato što neki imaju u planu da odu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Kada stignemo u Austriju imaćemo 25-26 igrača, kako sam i pre govorio. Neki imaju u planu da odu, ali da ne bi sami trenirali poveo sam ih sve. Vodim 29 igrača, međutim, ima naznaka da Isah verovatno odlazi, tako da će se taj broj smanjiti. Na Kaluđerovića računam ako ne ode. Možda još neko ode i dođe, ali zadovoljan sam kadrom koji imam", rekao je Prosinečki.

Napadač belgijskog Briža Stefan Šćepović, koji je prošao kroz školu Partizana i čiji je rođeni brat Marko prvotimac tog kluba, u beogradskim medijima pominje se kao novi fudbaler Zvezde. Prosinečki je rekao da dolazak Šćepovića ne zavisi od njega.

"Koliko znam radi se o mladom i talentovanom igraču. Da li će doći ili ne, ne zavisi od mene", rekao je trener 'crveno-belih'.

Vicešampion Srbije pripreme nastavlja u Austriji. Šef stručnog štaba Cvene zvezde rekao je nešto više o predstojećoj fazi.

"Ulazimo u drugu fazu priprema, gde nam sleduje taktičko-tehničko uigravanje, i još pomalo sticanje snage da bismo se dobro pripremili za tu prvu utakmicu Lige Evrope. Odigraćemo četiri ili pet utakmica tamo. Mislim da smo radili dobro na Zlatiboru u ovih pet dana, i za sada sam zadovoljan sa svime do sada, a videćemo kako će biti u Austriji".



Konkurenciju među ʺstativamaʺ dan uoči polaska na pripreme u Austriju pojačao je Aleksandar Kirovski. Kirovski je u redove Crvene zvezde stigao iz Zemuna, a prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije. Ipak, mladi golman je svestan da je u Zvezdi konkurencija jaka.



Fudbaleri Zvezde u Austriji će odigrati četiri prijateljske utakmice, a nova sezona za njih počinje 28. jula, 3. kolom kvalifikacija za Ligu Evropa. Revanš meč se igra 4. avgusta, dok Super liga Srbije startuje devet dana kasnije. Žreb za 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evropa je 15. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve