Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.06.2011.

12:01

Beleti objavio kraj karijere

Brazilski fudbaler Žulijano Beleti objavio je da završava karijeru jer fizički više ne može da izdrži profesionane obaveze.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

"Telo, jednostavno, više ne sluša i zbog toga sam odlučio da završim karijeru", rekao je bivši fudbaler Barselone, Viljareala i Čelsija na svom Tviter profilu.

Autor čuvenog gola kojim je Barselona 2006. godine osvojila Ligu šampiona, istakao je da "entuzijazam, snaga volje i ljubav prema fudbalu" ne mogu da nadjačaju stalne bolove koje oseća u telu.

Tridesetpetogodišnji Beleti je bio član reprezentacije Brazila koja je 2002. godine osvojila titulu šampiona na prvenstvu sveta u Japanu i Južnoj Koreji.

"Pobedilo me je sopstveno telo, da budem precizniji Ahilova tetiva", rekao je Beleti.

On se izvnio upravi, igračima i navijačima Seare za koju je potpisao pre svega desetak dana, što ne može da ispuni ugovorene obaveze. Beleti se 2010. godine iz Evrope vratio u Brazil i potpisao za Fluminense sa kojim je osvojio prvenstvo Brazila.

Beleti je za brazilsku reprezentaciju igrao 23 puta i postigao jedan gol.

"Voleo bih da radim kao sportski komentator, ili savetnik u klubu", rekao je Beleti o planovima za budućnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu