Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.06.2011.

21:49

U Humskoj štoper do kraja nedelje

Kako B92 saznaje u utorak su započeti pregovori sa brazilskim štoperom Glauberom Bertijem koji igra za Rapid iz Bukurešta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan bi mogao do četvrtka da dobije još jedno pojačanje u odbrambenoj liniji.

Glauber je Brazilac rođen 5. avgusta 1983. i u Evropi je pored Rapida igrao i za Nirnberg, a pre tri godine je odigrao jednu utakmicu u dresu Mančester sitija.

Prethodne sezone je odigrao 24 utakmice u prvenstvu Rumunije i postigao jedan gol, a 2005. godine je odigrao jednu utakmicu za reprezentaciju Brazila.

Još dva štopera o kojima se spekuliše u vezi dolaska u Partizan žele da dođu u Humsku. Dogovor sa bugarskim reprezentativcem Ivanom Ivanovim iz Alanije je postignut, ali ostaje da se dva kluba dogovore oko cene.

Bivši reprezentativac SCG Đorđe Jokić takođe je zainteresovan da dođe u Partizan kao i da se odrekne razlike u plati, ali je i u njegovom slučaju problem cena. Jokić je već tri sezone nezamenljiv u ekipi Toma iz Tomska u čijem dresu je na 92 utakimce postigao devet golova. Pre Toma Jokić je igrao u moskovskom Torpedu, OFK Beogradu i Banetu iz Raške.

Iako angažovanje nekoliko štopera mediji povezuju sa sigurnim odlaskom Stefana Savića u Partizanu kažu da mladi štoper ostaje u „crno-belom dresu. Ukoliko stigne ozbiljna ponuda za Savića, uprava Partizana će pokušati da napravi dogovor da on do kraja godine ostane kao pozajmljeni igrač u Beogradu.

Fudbaler Legije Mirolsav Radović neće doći u narednih desetak dana doći u Partizan, s obzirom da se budžet Legije vezuje za prodaju igrača, pa poljski klub još ne zna da li može da nađe zamenu za Radovića.

Ekipi Partizana se u utorak pridružio Lamin Dijara koji je odradio prvi trening sa saigračima. Prvog dana treninga trener Aleksandar Stanojević je na raspolaganju imao 28 igrača. Kada se uzme u obzir siguran dolazak još nekoliko fudbalera taj broj će biti veći od 30 pa će određen broj igrača morati da promeni sredinu.

Nezvanično Davidov, Bogunović i Kizito najbliži su odlasku iz Partizana.

Fudbaleri Partizana prisustvovali su predstavljanju novog dresa za narednu sezonu, koji je dizajnirala kompanija "Adidas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve