Nova vest
Fudbal

Petak, 10.06.2011.

12:03

Hrvatska ponovo na udaru UEFA

Zbog neprimerenog navijanja na splitskom stadionu Poljud, tokom meča između Hrvatske i Gruzije, Hrvatski fudbalski savez mogao bi da bude drastično kažnjen.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Kako se navodi, Evropska fudbalska unija bi mogla ili da izrekne novčanu kaznu, ili da odredi da se meč protiv Izraela 6. septembra igra pred praznim gledalištem.

Hrvatski mediji izveštavaju da su delegati UEFA Hrvatskom fudbalskom savezu poslali zapisnik na 26 stranica na kojima su zabeležena divljaštva navijača na Poljudu.

U zapisniku UEFA pominje se da se na tribini pojavio nacistički znak svastika, a da su navijači telima oblikovali slovo U, kao i da su tri lica nakon utakmice ušla u teren sa gomilom upaljenih baklji, a da nije bilo nikog ko bi otključao bezbednosna vrata koja se otvaraju u slučaju problema na stadionu.

"Kazna će biti teška, ili ogromna novčana, ili igranje pred praznim tribinama u sledećoj utakmici protiv Izraela", izjavio je za "Sportske novosti" komesar za bezbednost Hrvatskog fudbalskog saveza Zoran Cvrk.

Uz to neki od navijača su za vreme intoniranja himne pozdravljali nacističkim pozdravom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve