Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.05.2011.

19:46

Spartak osvojio bod na Marakani

U poslednjoj utakmici na Marakani u ovoj sezoni Crvena zvezda je odigrala nerešeno sa Spartakom, 2:2 (0:0) u okviru 29. kola Jelen Super lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gosti su poveli u drugom minutu drugog poluvremena kada je rezervista Nosković predriblao Tošića i golmana Bajkovića i postigao prvi gol na meču.

Izjednačio je Kaluđerović u 67. minutu, vođstvo Zvezdi u 84. minutu doneo je Antonić autogolom posle centaršutat Tošića, ali je Nosković samo dva minuta kasnije drugim golom na meču postavio konačan rezultat.

Crvena zvezda u poslednjem kolu igra protiv Vojvodine u Novom Sadu i biće joj dovoljan da bi ostala na drugoj poziciji pošto je su Novosađani odigrali nerešeno u Smederevu, 0:0.

Crvena zvezda je u meč sa Spartakom ušla oslabljena neigranjem trojice standardnih odbrambenih igrača, Ninkova, Vilotića i Adija.

Prvu priliku na meču imao je Lazović, zatim je Tošić u 16. minutu izveo slobodan udarac ali je golman Aleksić bio siguran. "Crveno-beli“ su u prvih pola sata meča izveli devet kornera, ali nisu stvorili pravu priliku za gol. gosti iz Subotice uglavnom su se branili u prvih 45 minuta.

Gosti su poveli u drugom minutu drugog poluvremena kada je rezervista Nosković predriblao Tošića i golmana Bajkovića i postigao prvi gol na meču.

15-ak minuta kasnije Mikić je posle kornera koji je izveo Kadu pogodio prečku, zatim je i Jevtić probao udaracem glavom, ali je Zvezda izborila samo novi korner. U sledećem minutu i Borha je sa pet metara od gola bio neprecizan.

Crvena zvezda je došla do izjednačenja posle gola Kaluđerovića u 64. minutu. Centritao je Kadu, loptu je promašio Jevtić, ali se Kaluđerović dobro snašao i postigao 12. gol u sezoni.

Posle postignutog gola „crveno-beli“ us krenuli još agresivnije ka golu ostiju. Prosnečki je izvršio dve izmene, prvo je Jevtića zamenio Vešović, a zatim je umesto Kadu na teren istrčao Mijailović.

U 84. minutu Zvezda stiže do vođsta. tošić je centrirao sa leve strane, lopta je pogodila stativu i od Antonića se odbila u gol. Međutim samo dva minuta kasnije Novković je svojim drugim golom postavio konačan rezultat.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Tošić, Ćosić, Reljić, Isah, Lazović, Kadu (Mijailović), Borha, Jevtić (Vešović), Kaluđerović (Perović).
Spartak: Aleksić, Šarac, Simović, Milanković, Bratić, Adamović, Vujaklija (Nosković), Nikolić, Antonić, Puškarić, Mirić (Karadžić).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve