Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.05.2011.

23:50

Ninković: "Ostajem u Dinamu"

Prva želja trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog u letnjem prelaznom roku je vezni igrač Dinama Miloš Ninković koji, pak, ne namerava da napusti Kijev.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Iako je imao problema sa povredom, srpski reprezentativca ima važno mesto u planovima stručnog štaba Dinama iz Kijeva za narednu sezonu i Ukrajinci ne razmišljaju o opciji da se odreknu 26-godišnjeg veziste.

“Pre dva dana sam razgovarao sa trenerom Sjominom i rekao mi je da najozbiljnije računa na mene u narednoj sezoni u kojoj Dinamo želi ne samo ulazak u Ligu šampiona, već i plasman u osminu finala. Šef mi je saopštio i da neću igrati u preostala dva kola kako bih se potpuno oporavio od povrede, a na meni je da tokom kratke pauze koju ćemo imati ojačam i da spremno dočekam pripreme. Zbog svega toga, moj odlazak iz Kijeva, u Zvezdu ili neki drugi klub, ovog leta je izuzetno teško izvodljiv”, rekao je Ninković za „Novosti“.

Povratak Sjomina u Dinamo prošle zime, posle godinu i po odsustva, značajno je promenio status srpskog reprezentativca u klubu.

“On me je, da tako kažem, izmislio pre tri godine. Tokom Sjominovog prvog mandata u klubu sam počeo da igram posle dve sezone u kojima sam samo povremeno dobijao šansu. S obzirom na to da se u Kijevu trener pita sve u vezi s igračkim kadrom, da veruje u mene i da imam čvrst ugovor do juna 2013. godine, situacija je veoma jasna”, objašnjava Ninković.

Nije zanemarljiv ni podatak da je Miloš tokom ove sezone propustio tri meseca zbog povreda zgloba i mišića, a status u klubu mu se nije promenio.

“Posebna je priča koliko u Dinamu imaju strpljenja za mene, kada se zna da sam od dolaska u klub pet-šest puta pauzirao zbog povreda. Zato ovog leta neće biti odmora za mene jer želim da radim na snazi kako bih mogao da izdržim sve udarce i startove koji me neminovno čekaju”.

Ipak, saznanje da je Prosinečki javno poručio da ga želi u timu izuzetno imponuje Milošu Ninkoviću.

“Čast mi je što tako veliko fudbalsko ime ima pozitivno mišljenje o meni i želi da me dovede. Međutim, iako je u fudbalu sve moguće, teško da ćemo imati priliku da sarađujemo naredne sezone”, konstatuje Ninković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu