Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.05.2011.

10:59

B92: Zvezda - Flamengo 9. avgusta!

Oproštajna utakmica Dejana Ramba Petkovića između Crvene zvezde i Flamenga biće odigrana 9. avgusta u Beogradu, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na meč koji se igra u čast 'Ramba' Petkovića jedan od najvećih brazilskih i svetskih klubova dolazi u najjačem sastavu, predvođen prvom zvezdom, Ronaldinjom.

Kako saznajemo, kompletna ekspedicija 'crveno-crnih' iz Rio De Žaneira dolazi u Beograd specijalnim čarterom i ostaje u Beogradu dva dana.

U toku su pregovori oko tehničkih detalja fudbalskog spektakla koji će videti beogradska publika, ali i gledaoci širom sveta.

Očekuje se da direktan prenos oproštaja fudbalera koji je ostavio neizbrisiv trag u brazilskom i srpskom fudbalu preuzmu televizije iz više od 30 zemalja.

Pored fudbalske utakmice koja će gotovo izvesno biti odigrana pred ispunjenim tribinama beogradske 'Marakane', planiran je čitav niz pratećih događaja koji će upotpuniti oproštaj od aktivnog bavljenja fudbalom nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, Reala, Sevilje, Vitorije, Venecije, Vaska, Flamenga…

Zajedo sa ekipom Flamenga čarter letom u Beograd dolazi kompletna uprava, ali i grupa od 40 brazilskih privrednika koji će biti gosti srpskih privrednika.

Koliko Brazilci cene sve ono što je Petković uradio igrajući fudbal u Brazilu govori i podatak da će u junu biti održana i oproštajna utakmica u Brazilu, koju organizuje Flamengo.

Šta je Brazilcima značio Dejan Petković, ljubitelji fudbala u Srbiji mogu da vide i u filmu “O Gringo” koji će 4. maja premijerno biti prikazan u Beogradu.

Premijeri će prisustvovati i glavni protagonista filma, Dejan Rambo Petković.

Dejan Petković je karijeru počeo u rodnom Majdanpeku, nakon toga igrao za Radnički iz Niša, a neizbrisiv trag ostavio je u Crvenoj zvezdi za koju je igrao od 1992 do 1995. godine. Odigrao je 132 utakmice za 'crveno-bele'.

U madridskom Realu nikada nije dobio pravu priliku, ali je odlaskom u Brazil, počelo za njega (uz Zvezdu) najvažnije poglavlje u karijeri.

Igrao je za Flamengo, Vitoriju, Fluminense, Vasko, Gojas, Atletiko Mineiro i ponovo Flamengo sa kojim je stigao i do titule 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve