Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.04.2011.

19:07

Knežević za B92: "Koja je svrha?"

Potpredsednik subotičkog Spartaka Željko Knežević bio je ogorčen suđenjem nakon poraza njegove ekipe od Partizana u nedelju.

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Knežević je za B92 izjavio da je najbolji komentar dala publika na stadionu u Subotici.

Podsetimo, Partizan je slavio u Subotici sa 2:1 golom u 93. minutu, a u nekoliko navrata na stadionu se čulo „lopovi, lopovi“ zbog spornih odluka sudije Milorada Mažića. „Najbolji komentar utakmice dala je publika. Uzmite trenutak kada ceo stadion skandira ’lopovi’ i sve će vam biti jasno.“

„Izlišno je da komentarišemo mi u klubu bilo šta. Jedini o čemu razmišljamo je da li možemo da se borimo protiv moranja Partizana i Zvezde. Ono što se desilo jna kraju prošle sezone kada smo primili gol iz ofsajda, e sada to doživljavamo protiv Partizana, s tim što ljudima iz Partizana čestitam na pobedi, nisu oni krivi. Neka uzmu tu titulu. Ali, ako jedan gospodin koji je doktor nauka i koji je naš najbolji sudija, i kojeg bi ja, da ste me pitali, stavio da sudi utakmicu, mora da uđe u ovako suđenje i ovakve događaje, da kompletna fudbalska publika koja je inače pozorišna skandira to što skandira. Da ovako perfidno i tendeciozno mora da se završi utakmica, onda nemamo šta da pričamo. Koja je svrha nas, uslovno rečeno malih klubova? Mi smo u stvari veći jer smo čestiti", rekao je Knežević za B92.

Knežević je zatim postavio pitanje fudbalskoj Srbiji da li neko osim Partizana i Zvezde može da osvoji titulu.

„Kad može neko sem Zvezde i Partizana da bude prvak ili osvajač Kupa? Na čelu sa Vojvodinom pa svi mi dole. Iz nekog rada, neko ko radi i ulaže. Moramo i pritiskom pravdati velika ulaganja. Koja je svrha? Ja sam zbog toga ogorčen, to je moja izjava, ali najbolje je da izdvojite navijanje publike posle sviranja penala, nesviranja penala za nas, pa nesviranja ruke pre nego što se svira slobodan udarac za Partizan. To su perfidne stvari...“

Potpredsednik Spartaka smatra da nema svrhe ulagati žalbu na suđenje na duelu u Subotici.

„Koja je svrha toga? Kome da se žalimo? Hoće li nama neko vratiti tri boda ili momcima vratiti premije? Ako postoji žalba koja će da vrati utakmicu na početak, ja bi je uložio, ali ovako je to Sizifov posao“, rekao je Knežević za B92.

Predsednik Partizana Dragan Đurić nije imao komentar na izjavu Željka Kneževića i suđenje na duelu u Subotici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu