Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.01.2011.

20:11

Ubedljivi Espanjol i Maljorka

Fudbaleri Espanjola i Maljorke zabeležili su pobede u mečevima 18. kola fudbalskog prvenstva Španije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Espanjol je na svom terenu savladao Saragosu sa 4:0, dok je Maljorka, takođe na domaćem terenu, bila bolja od Almerije sa 4:1.

Osasuna i Hetafe igrali su bez golova, dok su Santander i Hihon odigrali nerešeno 1:1. U poslednja dva meča sastaju se Real Madrid i Viljareal, kao i Levante i Valensija.

Ekipa Espanjola, koja je beležila dobre rezultate ove sezone, uspela je da prekine niz od tri uzastopna poraza, savladavši poslednjeplasiranu Saragosu sa 4:0. Ekipa iz Barselone se oporavila i od eliminacije iz Kupa Kralja i već posle prvog poluvremena imala je prednost od tri gola. Dani Osvaldo je doveo Espanjol u vođstvo udarcem glavom posle centaršuta Hose Kaljehona u osmom minutu, da ib Luis Garsija uspešno izveo penal, posle faula Dioga nad Kaljehonom. Par minuta kansnije, Vaskes se probio do kaznenog prostora odakle je jakim udarcem savladao Lea Franka. Konačan rezultat Serhio Garsija u finišu utakmice. Ivan Obradović je poraz svoje ekipe posmatrao sa klupe za rezervne igrače.

Maljorka se osvetila Almeriji za eliminaciju iz Kupa Kralja, kada je u sredu ispala posle konačnih 8:6 u ukupnom skoru (oba meča izgubila je sa 4:3). Ostrvljani su na najbolji mogući način uzvratili pa su već na poluvremenu imali prednost od 2:0, golovima Ivana Ramisa i Viktora Kasadesusa. Iako je Krusat smanjio prednost domaće ekipe, Nsue je samo minut kasnije postigao i treći gol za Maljorku, da bi Pereira u 88. minutu prešao dvojicu defanzivaca i poslao loptu pored nemoćnog Alvesa za konačnih 4:1.

Osasuna odigrala nerešeno sa Hetafeom, 0:0. Gosti su dominirali u prvom delu meča, da bi Osasuna zapretila prvi put tek u 38. minutu. Hetafe je izvratio preko Pareha čiji je silovit udarac Lopes odbranio. U drugom poluvremenu Osasuna je preuzela inicijativu, a u međuvremenu, u 67. minutu u igru je ušao i Dejan Lekić. Srpski fudbaler je imao jedan pokušaj ali je njegov udarac glavom otišao pored stative.

Ekipa Santandara imala je prednost protiv Hihona od 30. minuta posle autogola Arnolina Gregorija. Ipak, gosti su uspeli da izvuku bod u 90. minutu pogotkom Kastra, posle centaršuta Rafaela Sastrea.

U poslednja dva meča igraju Real Madrid – Viljareal i Levante – Valensija.

Espanjol – Saragosa 4:0
(Osvaldo 8', L. Garsija 30'p, Vaskes 34', S. Garsija 87')
Maljorka – Almerija 4:1
(Ramis 12', Viktor 37', Nsue 67', Pereira 88' – Krusat 66')
Osasuna – Hetafe 0:0
Santander – Hihon 1:1

(Gregori 30'ag – Kastro 90')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu