Nova vest
Fudbal

Petak, 17.12.2010.

17:30

Zvezda predstavila Kristijana Borhu

Kolumbijac Kristijan Borha potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom, u kojoj će igrati kao pozajmljen igrač brazilskog trećeligaša Kaksas de Sula.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Novi napadač Zvezde će se tako već na početku priprema, 10. januara, staviti na raspolaganje treneru Robertu Prosinečkom i konkurisati za mesto u 11 najboljih.

„Običaj je da ja pričam o novom igraču ali nema potrebe da to radim kad je tu Dejan Rambo Petković, pa će on najbolje govoriti o Borhi“, rekao je sportski direktor Ivan Adžić i reč prepustio Petkoviću.

Bivši fudbaler Crvene zvezde je najviše uticao na dolazak Evandra i Borhe u Beograd.

„Nadam se da će Borha pomoći Zvezdi, da će biti pravi igrač, napadač. Bio je šest meseci sa mnom u Flamengu. To je igrač koji je pre par godina najavljivan kao veliko pojačanje Internacionala, kad su bili svetski prvaci. Tada je imao 18 godina. Bio je kod nas da bi zamenio čuvenog Adrijana. Naravno, teško je biti drugi Adriano u kratkom periodu, ali verujem da će šansu iskoristiti u Crvenoj zvezdi“, istakao je Petković.

"Zvezda se prvi put obratila meni da preporučim nekog igrača. Evandro i Borha su dva igrača koja smo srećnim spletom okolnosti uspeli da dovedemo ovde. Borhu smo uspeli da ubedimo da raskine ugovor sa Flamengom, da bi mogao da dođe u Zvezdu. Evandro se sticajem okolnosti dan pre potpisivanja ugovora zainteresovao i uspeli smo da mu predstavimo šta znači Crvena zvezda, koliko je to veliki klub, koliki je to potencijal za njih i kolika je to mogućnost da oni napreduju. U Brazilu je velika konkurencija, dok je u našoj ligi manja i sve oči će biti uprte u njih. Evandro je igrač koji je igrao u velikim klubovima i reprezentaciji Brazila, dok je Borha, takođe, prošao kroz Inter, koji je bio svetski prvak, kao i Flamengo, a sada je i u trećem klubu koji je svetski prvak. Sada je sve na njemu, mora da uradi ono za šta ima potencijala. Nadam se da će mu se ukazati prava šansa, mislim da je ovo pravi klub gde može da pokaže svoje znanje i pomogne mu", dodao je Rambo Petković.

Kolumbijac je za početak pričao o svojim utiscima vezanim za Beograd i Crvenu zvezdu.

„Grad je mnogo lep, malo je hladno, ali sviđa mi se, kao i stadion, i nadam se da će mi ovde biti lepo narednih godina. Uz dobar rad, nadam se da ću uraditi dobre stvari, jer će to biti značajno i za mene i za ekipu. Moji kvaliteti su brzina i snaga. Mislim da imam potencijal i da ću ga pokazati“, rekao je 22-godišnji Borha na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

Reč je o klasičnom napadaču, koji može da igra i po strani s obzirom na brzinu koju poseduje.

„U Brazilu sam igrao na dve pozicije, kao centarfor i po bokovima. Mogu da igram na obe pozicije, ali više volim da igram centarfora“, objasnio je Borha, koji je dodao da ne poznaje bivšeg igrača Crvene zvezde Maurisija Molinu.

„Nisam pričao sa njim, ne poznajem ga lično iako znam ko je. Rano je izašao iz Kolumbije, tako da ga nisam upoznao lično. U Kolumbiji je Crvena zvezda mnogo poznata. Najbolji klub iz ove regije. Ekipa koja je bila svetski prvak, i veličina kluba je poznata u Kolumbiji, tako da sam svestan gde sam došao“, rekao je on.

Trener Robert Prosinečki upuznao je novog igrača tek nakon zvaničnog predstavljanja.

"Robert je upoznat sa igračem, gledao je dosta materijala. Mi smo i tražili profil igrača za koji mislimo da je neophodan Zvezdi. Mislim da su njih dvojica igrači koji će doneti veliki kvalitet Zvezdi, i da će Zvezda na proleće biti mnogo jača i da će igrati lepršavije nego do sada. Gledaćemo još da se pojačamo, ali dalja dovođenja zavise i od prodaje igrača", objasnio je Ivan Adžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu