Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.11.2010.

22:57

LE: Zenit slavio u Splitu

U utakmicama četvrtog kola Liga Evrope u grupama G, H, I, J, K i L nije bilo većih rezultatskih iznenađenja, Zenit je slavio u Splitu protiv Hajduka sa 3:2.

Izvor:

Autor:

Default images

Liverpul je na Enfildu preokrenuo rezultat protiv Napolija i slavio sa 3:1, het-trik je postigao kapiten Stiven Džerard u drugom poluvremenu.

Štutgart je sa 3:0 savladao Hetafe u Madridu, a istim rezultatom PSV je u Ajndhovenu pobedio Debrecin. Sevilja je bila ubedljiva protiv Karpatija 4:0, a sofijski CSKA je slavio u Beču protiv Rapida sa 2:1.

Grupa G

Hajduk Split – Zenit 2:3 (0:1)

Ionov 32, Hušti 47(p), Rosina 51 – Ljubičić 69, Vukušić 82
AEK – Anderleht 1:1 (0:0)
Blanko 49(p)- Polak 55

U veoma zanimljivom susretu grupe G koji ste mogli da pratite u direktnom prenosu na televiziji B92 Zenit je pobedio splitski Hajduk na Poljudu sa 3:2. Gosti su iskoristili terensku inicijativu u prvih pola sata igre i poveli golom Iovnova u 32. minutu. Već u drugom minutu drugog poluvremena posle penala koji je skrivio Buljut Hušti postiže gol.

Četiri minuta kasnije Jurica Buljut još jednom je napravio prekršaj u svom šesnaestercu. Drugi penal za goste izveo je Rosina, golman Hajduka je odbranio, ali je Rosina natrčao na odbijenu loptu i postigao treći gol za Zenit. Hajduk u 69. minutu postiže gol preko Ljubičića, igrači Zenita su na trenutak stali jer su signalizriali da je Ljubičić primio loptu rukom, a “četvorka“ Hajduka postiže lep gol.

Tim iz St.Peterburga je čuvao rezultat, a Hajduk golom najboljeg strelca Vukušića u 82. minutu smanjuje rezultat na 3:2. Ipak do kraja sureta Zenit je uspeo da sačuva prednost i zasluženo slavi. Ovom pobedom ekipa za koju je ceo meč odigrao Aleksandar Luković plasirala se u šesnaestinu finala Liga Evrope. Danko Lazović je igrao od 72. minuta kada je na tarenu zamenio strelca trećeg gola Rosinu.

AEK i Anderleht su u Atini odigrali nerešeno 1:1 u drugom meču ove grupe. U prvom delu igre nije bilo golova. Grci su poveli u 49. minutu golom Blanka iz jedanaesterca, a samo šest minuta kasnije Polak postiže gol vredan boda za Anderleht.

Grupa H

OB Odense – Jang Bojs 2:0 (1:0)
Andresen 12, 60
Hetafe – Štutgart 0:3 (0:1)
Marica 26, Gebhart 64, Harnik 76

U Kopenhagenu je Odense savladao Jang Bojs sa 2:0. Oba gola postigao je Andresen u 12. minutu prvog i 15. minutu drugog poluvremena.

Štutgart je u Madridu savladao Hetafe sa 3:0 i obezbedio prolaz u dalju fazu takmičenja. Zdravko Kuzmanović odigrao je ceo meč. Gosti su poveli golom rumunskog reprezentativca Marice u 26. minutu. Posle dodavanja Kamoranezija Gebhart postiže drugi gol za „švabe“. Konačan rezultat postavlja Harnik u 76. minutu, asistent kod ovog gola bio je Boka. Strelac prvog gola Marica tri minuta kasnije dobio je direktni crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

Grupa I

Sampdorija – Metalist 0:0 (0:0)
PSV – Debrecin 3:0 (2:0)
Afelaj 22, Reis 44, Vujtens 88

PSV je u meču u kome je bio aspolutni favorit lako savladao mađarski Debrecin. Afelaj je doveo Holanđane u vođstvu u 22. minutu, posle dodavanja Džudžaka. Toivoven je u 44. minutu asistirao Reisu za drugi gol domaćeg tima. Konačan rezultat postavio je Vujtensdva minuta pre kraja susreta, ponovo je asistent bio Toivonen.

Metalist iz Harkova uspeo da osvojio bod protiv Sampdorije u Đenovi. Na golu Ukrajinaca odličan je bio golman Vladimir Dišljenković koji je u 90. minutu dobio žuti karton zbog odugovlačenja. Za ekipu Metalista ceo meč je odigrao Obradović, dok je Marko Dević igrao do 64. minuta.

Grupa J

PSŽ – Borusija Dortmund 0:0 (0:0)
Sevilja – Karpati 4:0 (3:0)
Alfaro 9, 42, Cigarini 31, Negredo 51

Ekipa iza Andaluzije nije imala težak posao protiv Karpatija. Sevilja je povela u devetom minutu preko Alfara, asistirao je Negredo. Cigrarini je u 31. minutu povisio na 2:0, dok je Alfaro jedanaest minuta kasnije postigao još jedan gol. U šestom minutu drugog dela igre Negredo postavlja konačan rezultat 4:0.

Na stadionu „Park Prinčeva“ PSŽ i Borusija odigrali su meč bez golova. Gosti su imali dva šuta ka golu više (15:13), ali su golmani sačuvali svoje mreže. U timu iz Dortmunda svih 90. minuta odigrao je Neven Subotić.

Grupa K

Steaua – Utreht 3:1 (1:1)
Gardos 29, Stanku 52, 53 – Mertens 33
Liverpul – Napoli 3:1 (0:1)
Džerard 75, 88(p), 89 - Laveci 28

U grupi H domaćini su slavili istim rezultatom, 3:1. Staeua je u Bukureštu dočekala holandski Utreht. Domaćini su poveli preko Gardosa u 29. minutu. Samo četiri minuta kasnije izjednačio je Mertens. Sjajni Bogdan Stanku za samo dva minuta postigao je dva gola početkom drugog poluveremena i doneo pobedu svom timu.

Liverpul je na Enfildu gubio od Napolija skoro punih sat vremena. Gosti su poveli u 28. minutu golom fantastičnog Lavecija, igrača koji će možda uskoro obući čuvenu Napolijevu „desetku“ pošto je Maradona zbog koga je ona povučena to „dozvolio“. U poluvremenu je Milana Jovanovića zamenio kapiten „crvenih“ Stiven Džerard i odigrao možda svojih najboljih petnaest minuta. U poslednjih petnaest minuta na meču je od 75. do 89. minuta postigao tri gola, od toga drugi sa bele tačke. Liverpul je zabeležio i treću pobedu u nizu, a na Enfildu je u nedelju na programu derbi Premijer liga jer dolazi londonski Čelsi.

Grupa L

Rapid Beč - CSKA Sofija 1:2 (0:0)
Salihi 56(p) - Jančev 50, Markuinos 64
Porto – Bešiktaš 1:1 (1:0)
Falkao 36(p)Kaveči 62

U glavnom gradu Austrije sofijski CSKA je savladao Rapid. U prvom poluvremenu nije bilo golova. Gosti su poveli golom Jančeva u 50. minutu. Šest minuta kasnije domaći tim je izjedančio golom iz penala, strelac je bio Salihi. Pobedu timu iz prestonice Bugarske doneo je Markuinos golom u 64. minutu.

Porto je na severu Portugalije dočekao turski Bešiktaš. Dvostruki prvak Evrope je poveo u 36. minuta golom Falkaa sa bele tačke. Rodriges je u 59. minutu dobio drugi žuti karton pa je domaćn igrao sa igračem manje. Nihat Kaveći je samo tri minuta kasnije postigao izjednačujući gol. Od 66. minuta i Bešiktaš je ostao sa desetoricom na terenu jer je isključen Toraman. Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu