Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.10.2010.

20:19

Prekinut meč Italija - Srbija

Duel fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije u Đenovi prekinut je u šestom minutu nakon što su srpski navijači napravili niz incidenata na tribinama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Utakmica koja je trebalo da počne u 20.50h startovala je sa više od pola sata kašnjenja zbog istog razloga, ali je posle samo šest minuta meč definitvno prekinut.

Oba tima zajedno sa sudijama su izašli u predviđeno vreme na teren stadiona 'Luiđi Feraris', ali su se posle desetak minuta vratili u tunel.

Meč je odložen zbog toga što su navijači Srbije pravili incidente (sekli mrežu iza gola i palili baklje), a posle nekoliko minuta na teren su ušli i italijanski specijalci.

Tek nakon više od pola sata fudbaleri su ponovo izašli na teren i meč je počeo.

Igrači obe ekipe počeli su meč u jakom tempu, verovatno pod utiskom svega što se izdešavalo pred meč. Već u drugom minutu Rajković je zbog starta nad Maurijem dobio prvi žuti karon, a meč je ponovo prekinut u šestom minutu nakon što je još nekoliko baklji uletelo na teren.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Italije Antonelo Valentino rekao je televiziji RAI da je utakmica Italije i Srbije definitivno otkazana.

"Sudija je definitivno otkazao utakmicu. On jedini ima pravo da odlučuje o tome", rekao je Valentino za televiziju RAI.

Čelnik italijanskog saveza rekao je da delegat Evropske fudbalske unije (Uefa) treba da podnese izveštaj, nakon čega će biti poznata kazna za Srbiju i da očekuje da će Italija službenim rezultatom od 3:0 osvojiti tri boda.

Italijanski mediji navode da su srpski huligani nerede pravili i u samom gradu pred početak meča. Navodno su demolirali nekoliko radnji, pisali grafite na spomenicima kulture i sukobili se sa policijom.

Što pre stati na put nasilju na sportskim terenima

Povodom incidenata u Đenovi oglasila se i ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković. Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

"Grupа ljudi kojа sebe predstаvljа kаo srpske nаvijаče obrukаlа je ne sаmo sebe, već i čitаvu Srbiju. Slike nаsiljа u Đenovi će obići čitаv svet, što je velikа srаmotа i udаr nа teško i mukotrpno grаđeni ugled srpskog sportа i Srbije. Zbog svegа ovogа, držаvа morа dа se odlučno obrаčunа sа ovаkvim izgrednicimа i dа odlučno jednom zа svаgdа stаne nа put nаsilju nа sportskim terenimа.

Nа krаju, želim posebno dа zаhvаlim nаšim reprezentаtivcimа, koji su nаkon divljаčkog nаpаdа nа nаšeg golmаnа Vlаdimirа Stojkovićа i nаkon nemilih scenа nа terenu, dаli sve od sebe dа se utаkmicа ipаk odigrа. Večerаs je nаsilje dominirаlo. Ipаk, sigurnа sаm dа će, nа krаju, sport pobediti. Srbijа je zemljа sportskih herojа, а ne vаndаlа i huligаnа", stoji u saopštenju ministarke omladine i sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

659 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve