Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.10.2010.

18:00

Liverpul pred stečajem

Ukoliko do 15. oktobra ne bude prodat, premijerligaš Liverpul će automatski otići u stečaj i biće mu oduzeto devet bodova u prvenstvu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

To bi uzrokovalo da se najtrofejniji engleski klub posle sedam odigranih kola nađe na poslednjem mestu u Premijer ligi sa minus tri boda i da se u nastavku prvenstva bori za opstanak.

Najveći poverilac kluba, Kraljevska banka Škotske, narednog petka će pokrenuti stečajni postupak, ukoliko do tada ne bude potpisan kupoprodajni ugovor sa kopmanijom Nju Ingland Sport Venčrs.

Kraljevska banka Škotske dala je Liverpulu kredit od 370 miliona evra. On je više puta bio reprogramiran, ali je banka sada odlučila da otera klub sa Enfild rouda u bankrot ukoliko ga do narednog petka ne preuzmu novi vlasnici.

Upravni odbor Liverpula odlučio je da proda klub Amerikancima za 300 miliona funti, ali su se sadašnji vlasnici, Amerikanci Tom Hiks i Džordž Džilet, žalili sudu i na taj način automatski zaustavili proces prodaje. Hiks i Džilet ne dozvoljavaju da klub bude prodat za manje od 600 miliona funti.

Ukoliko Visoki kraljevski sud naredne sedmice prihvati prigovor vlasnika Liverpula, od prodaje neće biti ništa, bar ne u ovom trenutku, i klub će praktično bankrotirati i dobiti stečajnog upravnika.

Takvu sudbinu prošle godine je doživeo Portsmut, kome je oduzeto devet bodova i do kraja prvenstva to nije uspeo da nadoknati, zbog čega je sada drugoligaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu