Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.09.2010.

20:07

LŠ: Minimalan poraz Partizana

Fudbaleri Partizana izgubili su u Donjecku od Šahtjora sa 1:0 (0:0) u prvom kolu grupe H u Ligi šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su bili u podređenom položaju ceo meč, ali su se odlično branili sve do 71. minuta kada je Darijo Srna iz slobodnog udarca savladao odličnog Stojkovića.

Domaći tim imao je dominirao, imao nekoliko odličnih prilika preko Brazilaca Koste, Viliana, Žadsona i Luisa Adriana, ali su štoperi Partizan dobro čuvali svoj gol, a sjajno je branio Stojković. U finišu su Kleo, Tomić i Ilić ugorzili sigurnog Pjatova.

Prema očekivanju Šahtjor je od prvog minuta krenuo vrlo ofanzivno i agresivno ka golu Partizana, a prvu ozbiljnu priliku imao je u trećem minutu. Daglas Kolsa je sjajno prošao po levoj strani, oslobidio se čuvara driblingom i ubacio loptu u šesnaesterac. On je prošla paralelno sa gol linijom pet metara od golmana Stojkovića, ali na sreću ni jedan igrač domaćeg tima nije uspeo da je zahvati.

Dva minuta kasnije Razvan Rac je pokušao sa distance, ali je lopta otišla daleko od stative.

Usledilo je nekoliko minuta kada je Partizan uspeo da se oslobodi pritiska, ali napadi preko Ilieva po desnoj strani nisu doneli rezultat. U 22. minutu domaći tim prvi je put šutirao u okvor gola Partizana. Vilijan je pokušao sa više od 20 metara, ali je Vladimir Stojković izašao sa gola i dobro intervenisao.

"Crno-beli" su nekoliko puta pokušali da dugim loptama pronađu Klea u šesnaestercu, ali je Brazilac odlično čuvan.

U 26. minutu Šahtjor je imao gol šansu, ali je Stojković sačuvao gol Partizana. Posle centaršuta po zemlji Srne sa desne strane, lopta je u kaznenom stigla do Luisa Adrijana koji je šutirao pored Krstajiča ali je njegov udarac zaustavio golman "crno-belih". Lopta se odbila do Žadsona koji je takođe pogodio Stojkovića, a potom je zaustavljen i pokušaj Gaja.

U narednom periodu igre Partizan se potpuno oslobodio pritiska, organizovao nekoliko napada, ali je suviše malo igrača učestvovalo u njima pa je odbrana Šahtjora lako oduzimala loptu, pa je Partizan ostao bez šuta ka golu rivala.

Deset minuta pre kraja poluvremena domaći tim je iznenada ponovo stigao do Stojkovića koji je bio oprezan i uzeo loptu pre nego što je Žadson stigao da šutira.

Prvih pet minuta drugug dela igre protekla su u inicijativi Šahtjora koji je pokušavao sa krila da stigne do gol šanse, ali su štoperi "crno-belih" izbacivali lopte posle centaršuteva Viliana i Srne sa leve , odnosno desne strane.

Ubrzo je Žadson je imao najbolju priliku da Šahtjor. Brazilac je ponovo pobegao odbrani Partizana, sjajnu utrčao u kazneni prostor posle pasa iz sredine, ali je Stojković ponovo odlično reagovao i istrčavši na vreme izbacio loptu.

U 58. minutu Aleksandar Stanojević izvršio je prvu izmenu, Ivicu Ilieva zamenio je Pjer Boja. U istom minutu Mirčea Lučesku je iz igre povukao Žadsona, a oveo drugog Brazilca Aleksa.

Ulaskom Kamerunca Partizan je malo ubrzao igru u napadu, pa je posle odličnog pasa Ilića prošao po desnoj strani, vratio loptu do Miljkovića koji je ipak centrirao iza Klea pa je Brazilac, iako je zahvatio loptu glavom, šutirao daleko od gola.

Nije Šahtjor odustao od napada preko Srne pa je Hrvat u 65. minutu stvorio najbolju šansu svom timu, ubacio loptu u srce kaznenog prostora gde je Luis Adriano oslučno skočio i šutirao, ali je Stojković izvrsnom odbranom loptu koja je išla pod prečku izbacio u korner.

U 70. minutu i Partizan je imao gol šansu. Posle centrašuta sa desne strane, Pjatov je loše reagovao pa je lopta došla do Krstajića na drugu stativu, kapiten je vratio na drugu preko svij igrača ali nije bilo njegovih saigrača pa je defanzivac Šahtjora izbacio loptu.

U sledećem napadu Šahtjor je konačno uspeo da povede. Smiljanić je napravio faul na 25 metara na levoj strani. Srna je sjajnu šutirao i loptu poslao uz stativu gde Stojković nije uspeo da je stigne i odbrani.

Posle gola domaći igrač su se oslobodili pritiska i još bolje igrali te nekoliko puta lako stigli do gola Stojkovića, ali su 19-godišnji Stefan Savić i golman Partizana dobrim intervencijama uspleli da zaustave napadače Šahtjora.

Međutim i Partizan je tri puta odlično ugrozio Pjatova. Prvo je Kleo dobro šutirao ali pored stative, a nekoliko minuta kasnije pokušao je i Tomića, li je njegov šut odbranio golman "rudara". Potom je zaustavio još bolji pokušaj Ilića. Sva tri šuta bila su van kaznenog prostora. Posle kornera koji je doneo šut Ilića, Krstajić je šutirao glavom, ali je Pjatov ponovo bio siguran.

Dominaciju šahtjor je potvrdio u prvom minutu sudijske nadoknade kada je posle sjajne akcije Gaj šutirao sa 20ak metara i pogodio stativu, a lopta na sreću Stojkovića nie ušla u gol nego se zahvaljujući efeju uodbila u gol aut.

Ovo je prvi poraz Aleksandra Stanojeviča otkako je trener Partizana, a 19. put je predvodio "crno-bele". Šahtjor ni posle 40 utakmica nije poražen na svom stadionu. U drugom meču grupe Arsenal je deklasirao Bragu sa 6:0.

U sledećem kolu 28. septembra Partizan dočekuje Arsenal, dok Šahtjor gostuje Bragi.

Donjeck, Donbas arena: Šahtjor – Partizan 1:0 (0:0)
Strelac: Darijo Srna 71'
Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija)
Delegat: Miloš Tomaš (Slovačka)

Šahtjor: Pjatov - Kučer, Rakicki, Srna, Rac - Hubšman, Gaj, Vilijan, Daglas - Žadson (Aleks 58'), Luis Adrijano (Vicnets 83')

Partizan: Stojković - Miljković, Savić, Krstajić (Stanković 90'), Lazevski - Smiljanić (Petrović 74'), Kamara, Ilić, Tomić – Iliev (Boja 58'), Kleo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

378 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve