Nova vest
Fudbal

Subota, 11.09.2010.

20:59

Partizan ubedljiv, dva gola Boje

Fudbaleri Partizana zabeležili su sigurno pobedu u 4. kolu Jelen Superlige protiv Rada sa 3:0 (0:0).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle slabe predstave u prvom poluvremenu, šansu u drugom delu dobio je povratnik Pjer Boja koji je sa dva gola slomio otpor "građevinara".

Boja je pogađao u 48. i 76. minutu, a u međuvremenu je strelac bio i Radosav Petrović. Partizan je zabeležio četvrti trijumf u šampionatu, a u sredu ga očekuje duel sa Šahtjorom u Donjecku u prvom kolu Lige šampiona.

Nije šampion krenuo najbolje pa je u osmom minutu Rad bio vrlo blizu iznenađujućeg gola u Humskoj. Miloš Dimitrijević je prošao po desnoj strani ali njegovi napadači nisu uspeli da stignu loptu posle centaršuta.

Odmah na drugoj strani Marko Šćepović je bio sam ispred golmana Rada ali je traljavim šutem pogodi Borjana. Do kraja poluvremena mladi napadač imao je još dve sjajne prilike, ali je svaku osujetio Borjan.

Najbolju priliku Partizan je u prvom delu imao u 22. minutu kada je Nemanja Tomić iz slobodnog udarca sa 20 metara pogodio prečku.

Ipak, samo tri minute trebale su "crno-belima" da u drugom poluvremenu slome otpor rivala. Kamerunac Pjer Boja dobio je šansu na pauzi i već u orvom napadu savaldao Borjana te se golom predstavio navijačima na povratku u dres Partizana.

Usledio je period potpune dominacije šampiona, a posle nekoliko propuštenih šansi Petrovića, Klea i Tomića, Raća je iskoristio sjajnu akciju Tomića i Boje te lako savladao čuvara mreže Rada za 2:0 u 68. minutu.

Nije prošlo ni deset minuta od ovog gola, a Boja je ponovo savladao Borjana i šutem sa desetak metara postigao svoj drugi te podsetio na svoju fenomenalnu partiju protiv Lacija 2004. godine.

Do kraja meča Partizan i Rad nisu uspeli da još neki put ugroze gol rivala, pa je šampion zabeležio četvrti trijumf u novom šampionatu.

Aleksandar Stanojević na ovom meču je odmorio nekoliko standardnih igrača, pre svih Ilića i Ilieva, a u 77. minutu iz igre je povukao Klea. Duel sa Radom bio je debi defanzivcu Stefanu Saviću koji bi već u sredu protiv Šahtjora mogao da ponovo igra u tandemu sa Mladenom Krstajićem koji je igrao samo u prvom poluvremenu.

Pregled ostalih mečeva četvrtog kola JSL.

Partizan: Stojković - Miljković, Savić, Krstajić (Stanković 46'), Kizito - Tomić, Kamara, Petrović, Ilić - Šćepović (Boja 46'), Kleo (Smiljanić 77')

Rad: Borjan, Todorovski, Koković, Dimitrijević, Jovanović, Vitas, Luka (Stoiljković 66'), Mitrović, Kojić (Jovančić 18'), Stanojević, Leković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve