Nova vest
Fudbal

Petak, 03.09.2010.

19:36

Srbija dobila bezopasne Farane

Reprezentacija Srbije pobedila je u Torshavnu selekciju Farskih Ostrva sa 3:0 (2:0) u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Strelci za Srbiju bili su Danko Lazović u 14, Dejan Stanković u 18. iz slobodnog udarca i Nikola Žigić u prvom minutu sudijske nadoknade.

Sledeći meč u grupi C Srbija igra protiv Slovenije 7. septembra u Beogradu. U petak se igraju još dva meča u ovoj grupi. Italija gostuje Estoniji, a Slovenija dočekuje Severnu Irsku.

U prvih deset minuta Srbija je imala dve dobre prilike za gol. Oba puta Krasić je po levoj strani dobro prošao. Prvo je posle dobrog centaršuta Žigić šutirao glavom ali nije bio najprecizniji pa su Farani izbacili loptu, a ubrzo je Lazović dobio loptu po zemlji na prvu stativu ali je njegov šut z prve završio pored gola.

Međutim, napadač Zenita bio je precizan u 13. minutu. Posle odličnog prodora po levoj strani Milan Jovanović je utrčao u kazneni prostor iz među dvojice domaćih fudbalera, sta trojica su pala na oko pet metara od gola, a igrač Liverpula rukom je loptu gurnuo Žigiu. Naš napadač je pokušao da zaobiđe golmana rivala koji ga je ipak zaustavio, ali se lopta odbila do Lazovića koji ju je lagano ubacio u nebranjen gol.

Samo pet minuta kasnije Srbija je povela sa 2:0. Naša reprezentacija dobila je faul na 20 metara od gola. Kazneni udarac izveo je kapiten Dejan Stanković koji je prebacio živi zid i savaldao nemoćnog Nilsena.

Domaćin se nije branio u prvih 20 minuta, pre i posle primljenih golova pokušavali su Farani da stignu do gola Đuričića, ali osim kornera i pokušaja sa distance nisu ozbiljnije zapretili.

Prvih 15 minuta u drugom poluvremenu protekli su u igri između dva šesnaesterca. Domaćin nije imao rešenja za odbranu Srbije, dok naši fudbaleri nisu iskazivali preteranu želju da stignu do trećeg gola.

U 58. minutu iz igre je izašao kapiten Stanković kojeg je zamenio Radosav Petrović, a dva minuta kasnije Srbije stiže do prve gol šanse u drugom delu igre. u odličnoj šansi bio je Lazović koji je ušao u kazneni prostor i ispred sebe imao samo protivničkog golmana, ali je napravio potez više pa su igrači Farskih Ostrva stigli da mu oduzmu loptu.

To nije bila jedina prava šansa za Srbiju u drugom delu. u 83. minutu posle jedne polušanse rivala, uspelida je ekspresna kontra "orlova" u kojoj je učestvovalo šest igrača u crvenim dresovima, ali Milan Jovanović nije iskoristio stopostotnu šansu jer mu je golman Nilsen ušao u šut na vreme i izbacio loptu.

Naša selekcija je do kraja meča ipak postigla još jedan gol. U 91. minutu Ninković je izdržao jedan duel ispred kaznenog prostora i sjajno proigrao Žigića koji je utrčao iza lađe odbrane Farskih Ostrva, konačno zaobišao Nilsena i gurnuo loptu u mrežu.

I na startu kvalifikacija za SP 2010 Srbija je pobedila Farska Ostrva. Taj meč igrao se u Beogradu, a "orlovi" su slavili sa 2:0.

Farska Ostrva - Srbija 0:3 (0:2)
Lazović 14, Stanković 18, Žigić 90+

Farska Ostrva: Nilsen – Udsen (Muritsen 46'), Rubeksen, Davidsen, Gregersen – Naes, Benjaminsen, Petersen (J. Hansen 72'), Samuelsen – Holst (A. Hansen 79'), Edmundson

Srbija: Đuričić – Obradović (Luković 46' ), Vidić, Subotić, Rukavina – Jovanović, Kuzmanović, Stanković (Petrović 58'), Jovanović - Lazović (Ninković 83'), Žigić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve