Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.08.2010.

20:09

Partizan putuje u Brisel sa 2:2

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 2:2 sa Anderlehtom u prvom susretu plej-ofa za učešće u Ligi Šampiona.

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Strelci za Partizan bili su Kleo u 57. i Lesjak (autogol) u 65, dok su golove za Anderleht postigli Žile u 53. i Juhaš u 67. minutu.

Partizan je meč počeo u sastavu: Ilić – Stevanović, Jovanović, Krstajić, Lazevski – Petrović , Ilić, Moreira, Iliev, Tomić – Kleo. Za Andreleht nastupaju: Proto – Mazuh, Dešašt, Lesjak, Polak, Suarez, Busufa, Lukaku, Kujate, Juhaš, Žile.

Utakmica na stadionu u Humskoj, pred gotovo punim tribinama, počela je u veoma jakom tempu. Anderleht je prvi pripretio preko Lukakua, ali je Partizan uspeo da se odbrani i nakon toga napravi jednu ozbiljnu akciju po levoj strani preko Ilieva.

Belgijski šampion je ipak uspeo da se odbrani i sačuva svoju mrežu u prvih deset minuta.

U narednom periodu Partizan je nastavio sa napadima, najčešće preko leve strane i kombinacije Saša Ilić - Ivica Iliev, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Prota.

U 23. minutu Lukaku je pokušao sa dvadesetak metara, ali je njegov udarac odleteo visoko preko gola.

Četiri minuta kasnije Kleo je pokušao sa 18 metara iskosa levo, ali je njegov udarac odbijen u korner. Sledećih pet minuta Anderleht je imao inicijativu i po jedan pokušaj centaršuta sa leve i desne strane, ali ni u jednom slučaju lopta nije došla do igrača belgijske ekipe.

‘Crno-beli’ su nastavili sa pokušajima sa leve strane, ali kao i u dotadašnjem toku meča, Ilieva su pri svakom prijemu lopte fudbaleri Anderlehta uspešno udvajali. Iliev je u 34. minutu prihvatio odličnu dubinsku loptu upućenu gotovo do leve strane peterca, ali krilni napadač Partizana nije uspeo dobro da je uštopuje, tako da je propala dobra prilika da se ozbiljnije ugrozi gol Prota.

Partizan je napravio odličnu priliku u 40. minutu kada je Mladen Krstajić poslao dugačku loptu na levu stranu ka Ilievu. Napadač ‘crno-belih’ je uspeo da prevari svog čuvara i da utrči u kazneni prostor, gde je Proto ipak bio za nijansu brži.

Do kraja poluvremena publika se još jednom podigla na noge kada je Moreira poslao dugačak pas ka Kleu koji je pretrčao svog čuvara, ali je sigurni Proto bio prinuđen da istrči van svog kaznenog prostora kako bi otklonio opasnost.

Drugo poluvreme Partizan je počeo na identičan način, pokušajima sa leve strane. U 51. minutu Tomić je pokušao da pretrči dvojicu fudbalera, ali je bio fauliran. Slobodan udarac sa desne strane izveo je Iliev, ali je lopta odletela u gol aut.

Prva izmena viđena je u narednom napadu kada je umesto Moreire u igru ušao Milan Smiljanić.

Samo par momenata kasnije, u 53. minutu, Anderleht je poveo golom Žilea. Gosti su iskoristili prazan prostor po levoj strani, odakle je Lesjak uputio oštar centaršut u kazneni prostor, gde je Žile natrčao i glavom sa peterca zakucao loptu u mrežu.

Već u sledećem napadu, Iliev se našao sam u kaznenom prostoru sa desne strane, uputivši centaršut po zemlji, ali je odbrana Anderlehta reagovala.

Da gol Anderlehta nije omeo ‘crno-bele’ videlo se u 57. minutu kada je Partizan izjednačio golom Klea! Lopta je došla do ivice kaznenog prostora gde je Tomić vratio loptu ka Iliću, koji je zatim sjajno prebacio odbranu Anderlehta, uposlivši Klea koji je utrčavao i koji je, takođe lobom, prevario istrčalog Prota. Bio je to šesti pogodak Brazilca ove sezone.

Pogodak je dodatno podigao igrače Partizana koji su nastavili sa napadima. U 64. minutu Iliev se sjajno probio po levoj strani odakle je utrčao gotovo do peterca, uz gol liniju, ali su ‘crno-beli’ došli samo do kornera.

Iako sam korner nije ugrozio gol Prota, samo par sekundi kasnije Ilieve se našao u gotovo identičnoj situaciji odakle je uputio centaršut ka petercu sa kojeg je Lesjak zakucao loptu u rašlje sopstvenog gola i Partizan je poveo sa 2:1!

2:2 je bilo već u sledećem napadu, u 66. minutu! Posle slobodnog udarca, koji je izveo Polak, lopta se odbila visoko. Golman Radiša Ilić je pošao na nju, ali se Kanu, koji je u međuvremenu ušao u igru, dobro zagradio i petom poslao loptu ka petercu gde je nebranjeni Juhaš lako izjednačio na 2:2.

U 75. minutu, Davidov koji je zamenio Tomića, uputio je dobar centaršut sa desne strane u kazneni prostor, odakle je Kleo pokušao glavom, ali nije bio brži od odbrane Anderlehta.Tri minuta kasnije Petrović je šutirao sa nekih dvadeset metara, ali je Proto boksovao loptu.

U 79. minutu ‘crno-beli’ su organizovali odličnu akciju gde se Ilić našao na ivici kaznenog prostora odakle je uputio udarac po zemlji u levi ugao, ali je Proto bio siguran.

Fudbaleri Partizana uglavnom su napadali do kraja utakmice ali bez ozbiljnije šanse, tako da će na revanš u Brisel otići sa rezultatom 2:2.

Revanš meč igra se 24. avgusta u Briselu.

Partizan - Anderleht 2:2 (0:0)

(Kleo 57', Lesjak (ag) 64' - Žile 53', Juhas 66')

Partizan: R. Ilić, Stevanović, Lazevski, Jovanović, Krstajić, Petrović, Moreira (od 53. Smiljanić), Tomić (od 74. Davidov), S. Ilić, Kleo, Iliev.
Anderleht: Proto, Mazuh, Dešaht, Lesjak, Polak, Suarez, Busufa, Lukaku (od 61. Kanu), Kujate, Juhas, Žile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

394 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu