Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.08.2010.

21:56

Babović: "Samo za Partizan srcem"

Novo pojačanje Partizana Stefan Babović potpisao je u ponedeljak dvogodišnji ugovor sa ‘crno-belima’ i tako se posle četiri godine vratio u taj klub.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Babović, koji će ove sezone u Partizanu nositi dres sa brojem 25, prošle sezone je igrao za holandski Fejnord, a prethodnih mesec i po dana je trenirao sa ‘crno-belima’.

On je za Partizan nastupao od 2004. do 2006. godine i u tom periodu je za klub iz Humske odigrao 72 utakmice i postigao pet golova.

Po odlasku iz Partizana on je nastupao za OFK Beograd, a potom je 2008. godine prešao u francuski Nant. Za seniorsku reprezentaciju Srbije Babović je do sada odigrao četiri meča.

"Lep je osećaj ponovo biti u Partizanu, u klubu koji volim najviše na svetu i za koji navijam. Ja sam Partizanovo dete, ovde sam odrastao i to je jedini klub za koji igram srcem”, istakao je Babović

"Čudno je što sam se vratio posle dužeg vremena a tek mije 23 godine,obično se igrači vraćaju mnogo kasnije", dodao je on.

"Nadam se da ću dobrim igrama, profesionalnim ponašanjem, odnosom prema saigračima, treneru i publici vratiti Partizanu sve ono što mi je taj klub pružio", rekao je Babović.

Vezni fudbaler je istakao da je primarni cilj Partizana odbrana titule prvaka Srbije, ali i što duži ostanak u Evropi.

"Prilično dobro poznajem tim Partizana, a sada sam imao prilike da ih još bolje upoznam. Mislim da imamo dobar tim, ne želimo da se zalećemo sa izjavama, staloženi smo i verujemo da možemo, pre svega, da odbranimo titulu prvaka Srbije, a trudićemo se i da u Evropi doguramo što dalje", najavio je Babović.

Babović smatra da je Anderleht favorit u predstojećem duelu plejo-fa kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i da aktuelni srpski prvak ima šanse za plasman u elitno evropsko klupsko takmičenje.

"Oni su favoriti, imaju veliki budžet, igraju u ozbiljnoj ligi i fizički su moćniji od nas, ali to ne znači da Partizan nema šanse za prolaz. Kvalitetni smo, nećemo da se branimo, napašćemo ih i pokušati da pobedimo u Beogradu", rekao je Babović i najavio da je spreman da pomogne 'crno-belima' u predstojećem meču.

Pre Babovića, Partizan je u letnjem prelaznom roku doveo Milana Smiljanića, Ivicu Ilieva, Džozefa Kizita, Radišu Ilića i Ivana Stevanovića.

Prvi meč plej-ofa kvalifkacija za Ligu šampiona između Partizana i Anderlehta na programu je u sredu od 20:45 časova na stadionu u Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve