Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.08.2010.

19:30

JSL: Rad silan, prvenac Slobode

Fudbaleri Rada pregazili su Čukarički 4:0 u prvom kolu JSL i preuzeli lidersko mesto na tabeli na premijeri sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U nedelju su odigrana još dva meča 1. kola, debitant u Superligi Sloboda Point Sevojno zabiležila je pobedu u Kuli nad Hajdukom 2:1, dok su Vojvodina i Jagodina razočarali bez golova.

U subotu je pobedom startovao šampion Partizan, dok je Crvena zvezda bez golova remizirala u Smederevu.

Meč Vojvodine i Jagodine obeležila je i jedna neregularnost. Naime, iako po statutu lige pet stranaca može biti u protokolu za meč Jelen Superlige, Voša je na svom terenu igrala sa njih šest.

Nastupili su Naemeka Ađuru (Nigerija), Jav Antvi (Gana), Abubakar Oumaru (Kamerun), Giorgi Merebašvili (Gruzija), Daniel Mojsov (Makedonija) i Mario Đurovski (Makedonija).

Generalni sekreter Zalednice Superligaša Miodrag Janković nije bio dostupan za komentar povodom ovog slučaja.

Superiornost "građevinara" i ubedljiv trijumf doneo je Radu prvo mesto na tabeli. Prvi gol na "Banjici" postigao je Nemanja Kojić koji je u 27. minutu pogodio levi donji ugao gola "brđana". Do kraja poluvremena nije bilo promene, a u 54. Predrag Luka je duplirao vođstvo. Nemanja Andrić je prošao po levoj strani i sjajno asistirao Luki koji je samo promenio pravac lopti za 2:0. U 67. minutu meč je definitivno odlučen pogotkom Miloša Dimitrijevića koji je zakucao loptu posle prodora i dodavanja Kojića. Konačan rezultat postavio je Nemanja Andrić desetak minuta kasnije, a njemu je asistirao Marko Stanojević.

"Zadovoljan sam ponašanjem svojih igrača jer su ispoštovali sve ono što je zahtevano u pripremnom periodu. Bili smo atraktivni i borbeni u polju, a posebno mi je drago što je Nemanja Kojić postigao pogodak i bio jedan od najboljih, kao i Nemanja Andrić posle niza promašaja, što je dobro za njegovo samopouzdanje. Zato sam insistirao na njegovom ostanku do kraja susreta. Novajlija Luka se takođe upisao u strelce, Miloš Dimitrijević je pored odličnih proigravanja uspeo da postigne i lep pogodak. Ipak, pored ubedljivog trijumfa imam zamerke za realizaciju i pojedino ponašanje u završnom udarcu, jer profesionalni fudbal ne toleriše nonšalatnost nekih napadača. Zaista ne mogu da se setim kada je Rad započeo ovako ubedljivo prvenstvo i mi se već okrećemo novom izazovu protiv Metalca trazeći u tom susretu pozitivan epilog", rekao je posle pobede trener Rada Marko Nikolić.

Sloboda Point Sevojno je prvi put posle 14 godina nastupila u najvišem rangu i trijumfovala u gostima posle preokreta u Kuli. Hajduk je u 24. minutu poveo preko Kasalice, ali već u sledećem minutu Nemanja Arsenijević koristi centaršut Lazića po desnoj strani i izjednačuje rezultat. Do gola vrednog pobede Sloboda je stigla u 52. minutu iz penala koji je realizovao Pavićević.

JSL, prvo kolo:
Hajduk Kula – Sloboda PS 1:2 (1:1)
Kasalica 24 – Arsenijević 25, Pavićević 52p
Rad – Čukarički 3:0 (1:0)
Kojić 27, Luka 54, Dimitrijević 67, Andrić 78
Vojvodina – Jagodina 0:0

subota:
OFK Beograd – Metalac 1:0
Borac – Javor 1:1
Spartak – BSK 1:1
Smederevo – Crvena zvezda 0:0

Partizan – Inđija 2:1

Parovi drugog kola, 21. avgust:
Jagodina – Smederevo
Čukarički – Borac
BSK Borča – Vojvodina
Metalac – Rad
Inđija – Crvena zvezda
Javor – Spartak Zlatibor voda
Sloboda Point Sevojno – OFK Beograd
Partizan – Hajduk Kula
4. septembar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve