Nova vest
Fudbal

Subota, 14.08.2010.

22:15

Partizan pobedom počeo odbranu

Fudbaleri Partizana pobedom su počeli odbranu titule u Jelen Superligi. ’Crno-beli’ su na otvaranju sezone na svom terenu savladali debitanta Inđiju sa 2:1.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Partizan je protiv novog Superligaša poveo već u drugom minutu golom Klea glavom, a drugi gol postigao je Petrović deset minuta pre kraja.

Konačnih 2:1 postavio je Ljubinković u nadoknadi vremena posle loše intervencije Radiše Iiića.

Već u prvom napadu šampion je stigao do vođstva pred oko četiri hiljade navijača. Ivan Stevanović je odlično centrirao sa desne strane, a Brazilac Kleo odlično reagovao glavom na drugoj stativi i postigao svoj šesti gol u petom meču nove sezone.

Usledila je domanacija "crno-belih" na terenu, pokušavali da što pre stignu i do drugog gola, ali nisu ponovo uspeli da savladaju Poleksića. Najbolju priliku imao je polovinom poluvremena Ivica Ilijev koji je posle centaršuta se leve strane, uhvatio volej na drugoj stativi i pogodio okvir gola.

Partizan je najčešće pokušavao preko desne strane preko Stevanovića i Tomića, a iz drugog plana su se ubacivali Ilić i Smiljanić.

U nastavku meča šampion je nastavio u istom tempu, ali su i gosti bili nešto konkretniji. Posle nekoliko neuspešnih pokušaja Tomića po desnoj, te Klea po levoj strani, kapiten Inđije Janković propustio je najbolju šansu za svoj tim. On je odlično izveo slobodni udarac iskosa sa leve strane, ali je na njegovu žalost pogodio samo prečku.

U poslednjih 15 minuta Aleksandar Stanojević odlučio je da zatvori formaciju, izveo je Davidova koji je neposredno pre toga pogodio prečku iz daljine, a u igru uveo Radosava Petrovića. Već posle pet minuta reprezentativac Partizana je rešio meč.

Kleo je ponovo odlično probio po levoj strani, vratio loptu u sredinu koju je prihvatio Ilić i nekako prebacio na desnu stranu gde je bilo više slobodnog prostora. Tamo ju je uzeo Petrović koji je isfintirao glamana i defanzivca gostiju, te loptu lagano ubacio u nebranjen gol.

Kraj meča pripao je gostima koji su u drugom minutu sudijske nadoknade ipak uspeli da savladaju Radišu Ilića. Zoran Ljubinković je ubacio loptu sa strane u kazneni prostor, nju niko nije uspeo da zahvati pa je odskočila i prošla pored loše postavljenog Ilića. Bio je ovo ujedno prvi gol Inđije u najjačem rangu takmičenja u istoriji kluba.

U ostala četiri meča koja su odigrana u subotu, pobedu je zabeležio samo OFK Beograd.

Partizan: R. Ilić - Stevanović, Lazevski, M. Jovanović, Stanković - Smiljanić, Davidov, S. Ilić, Tomić, Davidov (Petrović 70') - Iliev (Šćepović 70'), Kleo (Bogunović 82')

INĐIJA: Poleksić, Novaković, Ljubinković, Burović, Dubljević, Vejnović, Čovilo, M. Davidov, Janković, Naglić, Bubalo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu