Nova vest
Fudbal

Subota, 14.08.2010.

19:25

Partizan pobedio, nula u Smederevu

Fudbaleri Partizana pobedom su počeli odbranu titule u Jelen Superligi. ’Crno-beli’ su na otvaranju sezone na svom terenu pobedili Inđiju sa 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U subotu je odigrano još četiri meča prvog kola, tri duela završena su bez pobednika, a trijumf je ostvario OFK Beograd koji je na svom terenu savladao Metalac sa 1:0.

Smederevo i Crvena zvezda odigrali su bez golova, a utakmice Borac – Javor i Spartak – BSK završene su rezultatom 1:1.

U nedelju su na programu preostale tri utakmice prvog kola, a sastaju se Hajduk – Sloboda, Vojvodina – Jagodina i Rad Čukarički.

Partizan je protiv novog Superligaša poveo već u drugom minutu, i to je znatno olakšalo posao domaćinu po veoma teškim uslovima za igru. Strelac je bio Kleo posle centaršuta Stevanovića sa desne strane. U nastavku prvog dela PArtizan je propustio nekoliko odličnih prilika za gol, ali kazna nije stigla.

U drugom delu Partizan je nastavio sa pritiskom i golom Radosava Petrovića u 80. minutu rešio je pitanje pobednika. Konačan rezultat postavio je Ljubinković u drugom minutu nadoknade vremena

Najviše pažnje privukao je meč vicešampiona Srbije u Smederevu gde je Aleksandar Kristić debitovao na mestu trenera Zvezde na kome je nasledio Ratka Dostanića, koji je otišao posle eliminacije crveno-belih sa evropske scene.

Promena na klupi, ipak, nije donela rezultat, već novi neuspeh za beogradski tim.

Prvu veliku šansu u Smederevu imali su domaći, pošto je Nenad Marinković u sedmom minutu sa 20 metara šutirao po zemlji i pogodio stativu, a odbijenu loptu Dragan Cheran je sa sedam metara prebacio preko gola.

Kasnije su gosti preuzeli terensku inicijativu, ali nisu uspeli do gola, uprkos brojnim prilikama.

Prvu je u 11. minutu imao Miloš Trifunović koji je pokušao glavom, ali je lopta pogodila stativu. Glavom je stativu pogodio i golman Smedereva Dejan Ranković, koji je zbog toga morao da napusti teren.

Zamenio ga je 21-godišnji Mladen Živković, koji je u nastavku igre u nekoliko navrata spasao svoj tim i verovatno bio najbolji igrač na terenu.

Najbolja prilika za Zvezdu, medjutim, nije propala zbog reakcije Živkovića, već zato što je Aleksandar Jevtić u 61. minutu, posle kornera Ognjena Koromana i asistencije Miloša Trifunovića, sa par metara promašio gol Smedereva, iako je bio potpuno sam.

Prvi gol u novoj sezoni postignut je na utakmici Borca i Javora iz Ivanjice, pošto je Filip Knežević u sedmom minutu doneo vođstvo domaćima. Javor je, ipak, do boda stigao zahvaljujući pogotku Obiore Odite u 57. minutu.

Plen su podelili i BSK i Spartak, koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu, ali večeras nije uspeo da obraduje oko 1.500 navijača u Subotici.

BSK je i poveo preko Envera Alivodića u 16. minutu, ali je konačan rezultat postavio u 78. Vladimir Torbica.

Od 19 časova i 30 minuta fudbaleri Partizana počinju odbranu titule duelom protiv Inđije, a preostale tri utakmice igraju se u nedelju.

JSL, prvo kolo:

OFK Beograd – Metalac 1:0
Borac – Javor 1:1
Spartak – BSK 1:1
Smederevo – Crvena zvezda 0:0
Partizan – Inđija 2:1

nedelja (17.30h):
Hajduk – Sloboda Sevojno
Vojvodina – Jagodina
Rad – Čukarički

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu