Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.07.2010.

20:33

LŠ: Pjunik - Partizan (17.00h)

Fudbaleri Partizana igraju u sredu od 17 časova po našem vremenu protiv Pjunika u Jerevanu revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Crno-beli” brane prednost od 3:1 iz Beograda, a u utorak su odradili jedini trening na stadionu u Jerevanu.

Teren je u odličnom stanju, a jedini problem mogla bi da bude temperatura od preko 35 stepeni uz veliku sparinu i visoku vlažnost vazduha.

Bez obzira što domaćin igra utakmicu u Evropi, mečeve Pjunika retko prati više od 2.000 navijača, a za duel sa Partizanom se očekuje poseta od oko 4.000 gledalaca.

Na osnovu poslednjeg treniga, očekuje se da će trener Partizana Aleksandar Stanojević priliku na levom beku dati Kiziru. Pretpostavlja se da Stanojević želi da testira novog igrača na meču nešto nižeg inteziteta nego što će to biti duel u sledećoj rundi kvalifikacija, naravno ukoliko „crno-beli“ eliminišu Jermene.

Takođe, pretpostavlja se da će partner Brazilcu Kleu u napadu biti Miloš Bogunović, a ne tinejdžer Šćepović kojeg je u Beogradu zamenio u 56. minutu.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević očekuje težak meč u Jerevanu, ali i prolazak dalje svog tima u čiji je kvalitet uveren.

"Videćemo kakvo će vreme biti. Najavljuju 38 stepeni, kao u Beogradu, ali je i velika vlažnost. Problem bi mogla da bude njihova brzina, veoma su nezgodni, niski su. Imaju dobru transformaciju, to nam je bio problem u Beogradu. Za to smo se spremiti, nadam se da ćemo to uspešno odraditi“.

Stanojević očekuje mnogo bolju igru svojih igrača nego u prvom meču kojim je bio zadovoljan.

"Mislim da smo kavalitetnija ekipa, imamo bolje igrače, bili smo dosta bolji u prvom meču. I dalje smo favoriti, ali očekuje nas teška utakmica u podneblju gde se pobeđuje. Uz dobru koncentraciju koju nismo imali u prvoj utakmici očekujem da prevladamo sve probleme i da kvalitet dođe do izražaja“.

U sledećem kolu „crno-beli“ bi mogli da igraju sa boljim iz duela Helsinki – Ekranas.

"Razmišljamo i o sledećem duelu, i o onom tamo ako Bog da. Imamo ljude koji će ispratiti duel Helsinkija i Ekranasa, ali smo maksimalno koncentrisani na revanš“.

Defanzivac Marko Jovanović najviše očekuje od napadača.

"Naša prednost je svakako napad u odnosu na njihovu odbranu koja je slabiji deo tima. Jedan gol doneo bi neophodnu sigurnost i prolaz dalje“.

Ipak ističe i napadače Pjunika koji su stvarali dosta problema zadnjoj liniji Partizana pre sedam dana.

"Imaju četvoricu ofanzivnih igrača koji se ne vraćaju u odbranu, ostaju u napadu, tako da je nama u odbrani mnogo teže. Moramo da se izborimo sa tim i kako znamo i umemo da prođemo ovo kolo“.

Pomoćni trener Vuk Rašović prednost vidi u dobrom terenu u Jerevanu.

"Moramo da bude mo oprezni, pogotovo u početku utakmice. Nadam se da će temperatura biti optimalna. Naš motiv je ogroman, odlično smo se spremili fizički“.

Što se tiče potencijalnih pojačanja, Partizanu je u ovom trenutku najbliži Milan Smiljanić sa kojim su ostali da se usaglase još sitni detalji. Lola bi već u sredu mogao da bude licenciran za nastavak takmičenja u kvalifikacijama.

Iako je bio blizu povratka u „crno-beli“ tim, dogovori sa Ivicom Ilievim su upali u krizum, pa još nije izvesno da li će iskusno krilo doći u Humsku.

Meč u Jerevanu igra se u sredu od 17 časova po srednjeevropskom vremenu, a glavni sudija biće Poljak Marsin Borski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu