Nova vest
Fudbal

Petak, 16.07.2010.

22:18

Smiljanić: „Hoću u Partizan“

Bivši kapiten Partizana Milan Smiljanić je, kako je B92 već najavio, sve bliži Partizanu, a to je potvrdio i još uvek igrač Espanjola.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pregovori oko povratka Smiljanića u crno-beli tabor traju već neko vreme, a najrealnija opcija je da srpski šampion otkupi mladog veznog igrača, prenose „Večernje novosti“.

„Ništa se još ne zna definitivno, treba tek da razgovaram sa čelnicima Espanjola i u moje i u Partizanovo ime“, rekao je Smiljanić.

Što se mene tiče, uopšte nije sporno da želim da se vratim u Humsku 1, to je moj klub, samo je potrebno da se sve strane oko toga slože“, dodao je Smiljanić.

Espanjol Partizanu još uvek duguje 900.000 evra kao deo transfera iz 2007. godine, a pošto klub iz Barselone ima finansijske probleme, a uz to je i jasno da ne računa na Smiljanića postoji mogućnost da on u redove šampiona Srbije dođe kao slobodan igral, a ne na pozajmicu.

Sve su opcije u igri, od pozajmice do raskida ugovora. Espanjol ima velike probleme, pokušava na sve načine da proda nekog igrača“, naglasio je Smiljanić.

Doskorašnji kapiten mlade reprezentacije Srbije je ponikao u Partizanu, prošao celu omladinsku školu i 2005. debitovao za prvi tim. U leto 2007. je otišao u španski Espanjol, vrednost transfera je bila oko 2,5 miliona evra. Za plavo-bele je odigrao 49 mečeva, a prošlo proleće je proveo u Hihonu na pozajmici.

U poslednjih nekoliko dana mnogo se pričalo i o dolasku Kastilja u Partizan, ali bi angažovanje nekadašnjeg kapitena definitivno bi zatvorilo vrata njegovom dolasku Kastilja. Takođe je jasno da najbolji strelac i igrač prošle sezone u Jelen Superligi Dragan Mrđa neće preći iz Vojvodine u Partizan.

Ne može Mrđa u Partizan. Jednostavno, to je odluka Upravnog odbora i moja, koju smo doneli kada sam došao u klub i tako će biti dok sam ja ovde. Nismo je prekršili, pa zašto bismo sada to učinili“, rekao je predsednik Vojvodine Ratko Butorović i dodao da će Mrđa sam odlučiti gde će nastaviti karijeru, „On će o tome odlučiti, svakako, ali u Partizan ne ide. Ima izbor, ponude iz Turske, Grčke, Italije, Austrije, Holandije...“.

Butorovićeve reči potvrdio je i Mrđa, koji je u izjavi za „Novosti“ rekao da ga zanima samo inostranstvo.

Rekao sam i ostajem pri tome, idem u inostranstvo. O prelasku u Partizan ništa ne znam. Jednostavno, u našoj ligi sam završio misiju i za mene je ovde Vojvodina moj klub iz kojeg karijeru nastavljam ’preko’, gde očekujem nove izazove“, istakao je Mrđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve