Nova vest
Fudbal

Subota, 17.04.2010.

15:45

Skols u 93. za pobedu Junajteda

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su gradskog rivala Manester siti u gostima sa 1:0, u derbiju 35. kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobedonosni gol za ekipu Aleksa Fergusona postigao je veteran Pol Skols na isteku trećeg i poslednjeg minuta nadoknade vremena. Junajted je ovom pobedom ostao u trci za titulu, pošto sada ima utakmicu više i bod manje od prvoplasiranog Čelsija koji gostuje Totenhemu.

Sa druge strane, Siti je posle poraza ostao na četvrtoj poziciji i sada ima bod više i utakmicu više od Totenhema u borbi za Ligu šampiona.

Junajted i Siti su odigrali daleko slabiju utakmicu od one iz prvog dela sezone kada je tim Aleksa Fergusona pobedio sa 4:3, ali je kao i na tom meču viđena dramatična završnica iz koje je Junajted ponovo izašao kao pobednik.

U sastavu gostiju našao se oporavljeni Vejn Runi, i upravo je on imao najbolju priliku u prvom delu kada je iz za njega zicer pozicije šutirao pored gola Šaja Givena. ’Crveni đavoli’ bili su tokom prvih 45 minuta bolji tim, a odličnu šansu propustio je i Rajan Gigs.

U drugom poluvremenu razigrao se i Siti koji je veliku šansu propustio četiri minuta pre kraja kada je Nemanja Vidić fenomenalnom intervencijom praktično na gol liniji zasutavio domaćina da dođe do prednosti. Srpski reprezentativac ponovo je odigrao praktično bez greške iako u timu nije bilo Ria Ferdinanda, pa je Vidićev partner u odbrani bio mlado Džoni Evans.

Gol je stigao u bukvalno poslednjim trenucima utakmice. Evra je sa leve strane odlično centrirao, a omaleni Pol Skols, koji je u petak produžio ugovor na još jednu sezonu, glavom je smestio loptu iza Šaja Givena za veliku radost gostujućih navijača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu