Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.04.2010.

21:35

LK: Lekić odveo Zvezdu u finale

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom stadionu OFK Beograd 1:0 (0:0) i plasirali se u finale Lav kupa Srbije za sezonu 2009/2010.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Lider JSL dominirao je tokom celog meča protiv gostiju koji su se sve vreme branili, ali su 'crveno-beli' do pobede stigli tek u samoj završnici sa igračem više na terenu. Tri minute pre kraja rezervista Lazarevski je loše reagovao i dodao loptu Dejanu Lekiću koji je sa nekoliko metara konačno uspeo da savlada sjajnog Šaranova i odvede Zvezdu u prvo finale posle 2007. godine.

Prvu pravu priliku Zvezda je imala u osmom minutu kada je Jevtić sa svega nekoliko metara promašio prazan gol, tačnije pogodio prečku, a na odbijenu loptu natrčao asistent Kadu čiji je šut zaustavio golman Šaranov.

U 20. minutu Zvezda preko raspoloženog Jevtić postiže gol na asistenciju Savia, ali je napadač 'crveno-belih' bio u ofsajdu pa je pogodak poništen.

Isti igrač je dvadeset minuta kasnije ponovo bio najbliži pogotku, ali je posle sjajne solo akcije i nekoliko driblinga njegov šut po zemlji Šaranov vrhom kopačke skrenuo u korner.

Zvezda je nastavila da dominira na svom terenu i u drugom poluvremenu pa brzo stigla do gol šanse, ali je golmana 'romantičara' i ovaj put sjajno reagovao i zaustavio šut Kadua.

Redale su se prilike 'crveno-belih', ali su igrače domaćeg tima od gola spašavali promašaji, ofsajdi i sjajni Šaranov. Od 65. minuta Zvezda je došla i do brojčane prednosti na terenu jer je Marković isključen zbog drugog žutog kartona.

Dominacija Zvezde konačno se isplatila tri minute pre kraja kada je Dejan Lekić iskoristio poklon Lazarevskog i sa pet metara lako savladao nemoćnog Šaranova i odveo svoj tim u prvo finale Kupa posle 2007. godine.

Meč po kišnom vremenu na "Marakani" je pratilo oko 10.000 gledalaca.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Djordjević, Vilotić, Reljić, Savio, Bogdanović, Lazetić (Trifunović), Kadu, (Lazović), Jevtić (Perović) i Lekić

OFK Beograd: Šaranov, Planić (Lazarevski), Lazarević (Mijatović), Nikolić, Žeravica, Trivunović (Krstić), Rodić, Marković, Beljić, Djindjić i Oumaru

Drugo polufinale na programu je u četvrtak kada se od 18 časova na stadinu u Humskoj 1 sastaju branilac trofeja Partizan i Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu