Nova vest
Fudbal

Petak, 02.04.2010.

16:00

Murinjo: "Sve je to zavera"

Trener Intera Žoze Murinjo izjavio je da je siguran da su "moćnici Serije A" posegli za prljavim trikovima ne bi li uključuli više klubova u trku za titulom.

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Portugalac je prethodno kažnjen sa 18 hiljada evra u januaru zbog izjave: "Neće nas pustiti da završimo posao ovako rano", a koja se odnosila na moćnike Serije A. Tom prilikom Inter je pobedio gradskog rivala Milan 2:0. Murinjo nije razgovarao sa italijanskim medijima preko mesec dana zbog gesta na meču sa Sampdorijom, kada je ruke stavio u vez kao sa lisicama.

Ipak, čuveni stručnjak je u četvrtak uveče ponovo progovorio i kada su ga sa Interovog kanala upitali šta misli o tome što su se Milan i Roma uključuli u trku za titulu, kratko je i kroz smeh odgovorio: "Ne želim da pričam o ligi, ali to nije trka tri konja. To je više bitka jednog kluba koji se suočava sa mnogim drugim problemima..."

Murinjo je već dobio kaznu od tri meča suspenzije za gest na utakmici sa Sampdorijom (aluzija na krađu i kriminal), a progovorio je i o tom slučaju.

"Svom sinu nisam objasnio to što sam uradio. On obožava fudbal, a ja želim da nastavi da voli ono što je pravi fudbal. I dalje ne želim da mu kažem da u fudbalu postoji i prljavština. Ako mu to kažem sad kad ima 10 godina, više neće biti fasciniran sportom."

Inter se i dalje nalazi na prvom mestu u Seriji A, ali su se poslednjih nedelja i Roma i Milan ozbiljno uključili u trku za titulu, tako da sada imaju samo jedan, odnosno tri boda manje od šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu