Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.03.2010.

22:44

LŠ: Slavili Bajern i Lion

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona minhenski Bajern je golom Ivice Olića u 90. minutu savladao Mančester junajted sa 2:1.

Izvor: Uroš Ž.

Autor:Uroš Ž.

Default images

Runi je doveo goste u vođstvo već u drugom minutu, a izjednačujući gol za minhenski tim postigao je Frank Riberi iz slobodnog udarca u 77. minutu. Lion je u slavio protiv Bordoa na Žerlanu sa 3:1. Lisandro Lopez doveo je domaći tim u vođstvo u 10. minutu, izjednačio je Šamak četiri minuta kasnije. Lion je do pobede došao golovima Bastosa u 32. i Lisandra iz penala u 77. minutu.

Revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona na programu su 7. aprila u Mančesteru i Bordou.

Bajern - Mančester Junajted 2:1 (0:1)

Mančester junajted odlično je otvorio meč u Minhenu. Već u prvom minutu Kerik je proigrao Nanija koga je faulirao Demikelis. Nani je izveo slobodan udarac, lopta se odbila od nekoliko igrača, Runi je utrčao u prazan prostor i sjajnim volej udarcem doveo engleski tim u vođstvo. To je bio 34. gol Runija ove sezone.

Mančester je i posle postignutog gola nastavio sa napadima. Skols je proigrao Kerika, ali njegov dubinski pas je bio prejak za Parka. U 6. minutu Skols je loše šutiro ka golu Buta. U narednih desetak minuta vodila se borba na sredini terena. Međusobne duele imali su Demikelis i Nani , Riberi i Flečer. Solidnu priliku u 17. minutu imao je Nani, ali je njegov udarac lako zaustavio But. Riberi je u 20. minutu uputio solidan udarac, ali je Van der Sar i pored pritiska Olića uspešno intervenisao.

Bajern je imao odličnu priliku u 28. minutu, u akciji u kojoj su učestvovali Altintop, Riberi i Olić, ali je Van der Sar ostao nesavladan. Pranjić je dobro šutirao šest minuta kasnije. Runi je mogao da postigne i drugi gol na meču u 39. minutu, kad je sam istrčao pred golmana Buta, ali je usporio, pokušao da pronađe Flečera i njegov udarac je izblokiran.

Bajern je imao gol šansu već u prvom minutu drugog poluvremena kada je Riberi proigrao Olića. Minut kasnije posle kornera izblokiran je udarac Van Bujtena. U 51. minutu Miler je šutirao, lopta se posle njegovog udarca odbila o Vidića, ali je Van Der Sar dobro intervenisao. Altintop je uputio udrarac ka golu pet minuta kasnije, a minut kasnije i Van Bomel, ali je Holanđanin na golu Junajteda bio sjajan na golu.

Gomez je u 73. minutu zamenio Milera, i to je bila prva izmena koju je izveo trener Bajerna Van Gal. U 77. minutu Riberi je izveo slobodan udarac, lopta se odbila od Runija koji se nalazio u “živom zidu“ i Van der Sar je savladan. Nemanja Vidić je mogao da postigne novi gol za ogste jer je posle kornera koji je izveo Gigs odlično šutirao glavom i pogodio prečku. Ni Bajern se nije predavao, Gomez je mogao da donese pobedu svom timu u 90. minutu, ali je to uradio u 93. minutu Ivica Olić posle velike greške Patrisa Evre.

Meč je dodatno loše završen po igrače Mančester junajteda jer se u 94. minutu povredio Vejn Runi.

Bajern: But, Lam, Van Bujten, Demikelis, Badstuber, Van Bomel, Pranjić (Timoščuk), Altintop (Klose), Riberi, Miler (Gomez), Olić.

Mančester junajted: Van der Sar, Nevil, Ferdinand, Vidić, Evra, Kerik (Berbatov), Flečer, Skols, Nani (Gigs), Park (Valensija).

Lion - Bordo 3:1 (2:1)

U francuskom četvrtfinalu sastali su se Lion i Bordo. U uvodnim minutima meča ništa se nije dešavalo, ali je u desetom minutu Lisandro Lopez postigao vodećo gol za Lion. Odbrambeni igrač Bordoa Ciani napravio je grešku, a Bodmer je proigrao Portugalca. Samo četiti kasnije Bordo dolazi do izjednačenja. Najbolji igrač Bordoa Gurkuf nadmudrio je celu odbranu Liona i sjajno proigrao Šamaka koji je savladao nemoćnog Lorisa.

Sredinom poluvremena Lion je mogao da postigne drugi gol kada je Bastos prograo Delgada ali je Karaso sigruno intervenisao. Na drugoj strani je Bordo preko Vendel pokušao da iz kontra napada dođe do gola. Lion stiče novu rezultatsku prednost u 31. minutu. Pjanić je asistirao Bastosu, koji je postigao gol, a odbrana Bordo je loše reagovala.

U drugom poluvremenu Govu i Kalstorm su u 66. minutu na terenu zamenili Pjanića i Delgada. Bordo je imao veliku priliku da dođe do novog izjednačenja u 61. minutu kada je posle akcije Gurkufa i Šalmea Ugo Loris sjajno intervenisao.

U 77. minutu dosuđen je sporan penal za domaći tim posle kontakta između defanzivca gostiju Šalmea i Sisoka. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Lisandro Lopez koji je postigao svoj drugi gol na meču.

Samo minut posle trećeg primljenog gola Lion je zapretio preko legende kluba Sidnija Govua, ali ostalo je 3:1. Do kraja utakmice igrači Bordoa nisu uspeli da psotignu još jedan gol, pa će im za prolaz u polufinale Lige šampiona, u revanš meču četvrtfinala koji je na programu za osam dana, biti neophodna pobeda od 2:0, ili pobeda sa tri gola razlike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu