Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.03.2010.

22:43

Serija A: Inter na +4, Roma druga

Fudbaleri Intera savladali su Livorno rezultatom 3:0 u 30. kolu italijanske Serije A i sada imaju četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Romu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Rosoneri', koji su u prošlom kolu, remijem protiv Napolija (1:1), propustili priliku da preuzmu lidersku poziciju na tabeli, poraženi su u duelu sa Parmom (1:0). Sa druge strane, Roma je savladala Bolonju sa 2:0, pa se na tabeli izjednačila sa Milanom, ali je 'vučica' zvanično druga zbog većeg broja postignutih golova. Dva tima imaju indentičnu gol razliku.

Atalanta je slavila protiv Kaljarija (3:0), Lacio je pobedio Sijenu (2:0), dok je Bari je nadigrao Sampdoriju (2:1). Novu senzaciju priredila je i Katanija koja je upisala nova tri boda zahvaljujući minimalnom trijumfu nad Fjorentinom. Duel između Đenoe i Palerma završen je bez pobednika (2:2), dok na meču Udineze – Kjevo nije bilo golova. U červrtak je na programu utakmica Napoli – Juventus.

Fudbaleri Intera, koji su u predhodnih sedam prvenstvenih mečeva zabeležili samo jedan trijumf, napokon su u duelu sa Livornom (3:0) odigrali kvalitetno i sasvim zasluženo upisali 18. pobedu u sezoni. 'Neroazuri' su tako na najbolji način materijalizovali poraz gradskog rivala Milana i sada ponovo imaju četiri boda prednosti u odnosu na najbliže pratioce. Inter je na stadionu 'Đuzepe Meaca' slavio golovima Kamerunca Samjuela Etoa u 36. i 41. minutu, dok je treći pogodak za domaće postigao Maikon u 61. minutu. U timu Intera nije bilo kapitena reprezentacije Srbije Dejana Stankovića.

Sa druge strane, ekipa Milana je definitivno najveći gubitnik posle 30. kola Serije A. 'Rosoneri' su poraženi na gostovanju u Parmi sa 1:0, čime su ozbiljno umanjili svoje šanse da ove sezone osvoje skudeto. Gol odluke postigao je Valeri Bojinov u poslednjem minutu meča. Inter sada ima četiri boda više, a da stvari budu još gore po 'rosonere', Roma je savladala Bolonju sa 2:0 i zahvaljujući većem broju postignutih golova zvanično je drugi tim na tabeli.

'Vučica' se pobedom nad Bolonjom vratila u trku za titulu, pošto sada ima 59 bodova, isto koliko i Milan, dok je Inter prvi sa 63 boda. Roma je povela golom Jona Arnea Risea u 48. minutu, da bi konačan rezultat postavio Žulio Baptista u 82. minutu.



Rimski Lacio je protiv Sijene (2:0) stigao do druge uzastopne pobede, čime se probio na 16. poziciju na tabeli, sa četiri boda više u odnosu na timove u opasnoj zoni. 'Nebeskoplavi' su poveli golom Stefana Lihtštajnera u šestom minutu, da bi novi trijumf gostiju potvrdio Hulio Kruz u 72. minutu.

Katanija koju sa klupe vodi srpski stručnjak Siniša Mihajlović napravila je novo iznenađenje i savladala Fjorentinu. Meč je odlučen već u drugom minutu kada je Đuzepe Maskara glavom savladao golmana Sebastijana Freja. 'Ljubičasti' su posle novog neuspeha sve dalje od Evrope, dok su Sicilijanci sa nova tri boda gotovo obezbedili opstanak u eliti. Ostrvljani sada imaju 35 bodova i nalaze se na 14. mestu na tabeli. Fudbaler Fjorentine Adem Ljajić ušao je u igru u 89. minutu umesto Alberta Đilardina, dok je golman Vlada Avramov ceo meč proveo na klupi za rezervne igrače.

Golom u poslednjim trenucima meča Đenoa je stigla do remija u duelu sa Palermom (2:2). Gosti su na stadionu 'Luiđi Feraris' poveli golom Aabela Hernandeza u 34. minutu, da bi Salvatore Boketi 15 minuta pre kraja utakmice doneo izjednačenje Đenoi. Samo tri minuta kasnije gosti su ponovo stigli do prednosti zahvaljujući pogodku Havijera Pastorea. Međutim, bukvalno poslednjim udarcem na utakmici domaći stižu do novog izjednačenja i boda. Domeniko Krisito je fauliran u kaznenom prostoru, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Housin Kharja. Gosti su poslednjih nekoliko minuta igrali sa deset fudbalera pošto je u 88. minutu isključen Simon Kjer. Srpski internacionalac Nenad Tomović igrao je za Đenou do 66. minuta kada ga je zamenio Kharja.Mladi Danijel Aleksić je ceo meč proveo na klupi.

Atalanta je pobedila Kaljari rezultatom 3:1, zahvaljujući golovima Simonea Tiribokija u 53. i Valdesa u 64. i 72. minutu. Gosti su u završnici meča uspeli da ublaže poraz zahvaljujući golu Danijelea Kontija, u sudijskoj nadoknadi vremena. Prethpodno je u 80. minutu, fudbaler Kaljarija, Andrea Kosu promašio penal. Kaljari je od 17. minuta imao igrača manje pošto je isključen Daniele Desena.

Bari je posle preokreta u drugom poluvremenu savladao Sampdoriju rezultatom 2:1. Gosti su prvi poveli u 19. minutu golom bivšeg fudbalera Barija Antonija Kasana. Međutim, u nastavku meča, Bari pravi potpuni preokret i golovima Rikarda Međironija u 58. i Paula Bareta u 86. minutu stiže do 11 trijumfa. Srpski internacionalac Stefan Šćepović bio je u sastavu gostujuće ekipe, ali nije igrao. Bari je sada deveti sa 42 boda, dok je Sampdorija peta sa 47 bodova.

Udineze i Kjevo su odigrali meč bez golova, a za domaće je svih 90 minuta odigrao Aleksandar Luković, dok Dušana Baste ponovo nije bilo u sastavu ekipe.

Serija A, 30. kolo:

Sreda:
Udineze – Kjevo 0:0
Inter – Livorno 3:0

Eto 36, 41, Maikon 61
Bolonja – Roma 0:2
Rise 48, Baptista 82
Lacio – Sijena 2:0
Lihtštajner 6, Kruz 72
Bari – Sampdorija 2:1
Međironi 58, Bareta 86 - Kasano 19
Katanija – Fiorentina 1:0
Maskara 2
Parma – Milan 0:0
Atalanta – Kaljari 3:1

Triboki 53, Valdes 64, 72 - Konti 90
Đenoa – Palermo 2:2
Boketi 75, Kharja 90 - Hernandez 34, Pastore 78

Četvrtak:
Napoli - Juventus

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu