Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.03.2010.

14:14

Lukić: "Petrović ostaje legenda"

Predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić rekao je da su UO kluba i dosadašnji trener Vladimir Petrović Pižon sporazumno postigli dogovor o prekidu saradnje.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Lukić je izjavio da je dogovor postignut zbog svesti da nešto mora da se promeni u ekipi, i istakao da nije bilo nikakvog sukoba. "Zajednički smo zaključili da nešto treba da promenimo. Pižon ostaje legenda kluba. On je već bio i odlazio iz Zvezde i ovo sada ne znači da se neće ponovo vratiti u klub kao trener ili funkcioner", rekao je Lukić.

Petrović je klupu Zvezde napustio iako su crveno-beli posle 19 kola prvi na tabeli srpskog prvenstva sa dva boda prednosti nad večitim rivalom Partizanom.

Zvezda je, ipak, razočarala u prva tri kola prolećnog dela sezone, iako je ostvarila tri pobede, da bi odluka o promeni trenera bila doneta posle jučerašnjeg poraza od Metalca u Kragujevcu od 2:1.

"Svi imamo deo odgovornosti za to, ali nema razloga da sada padamo u depresiju. I dalje imamo bodovnu prednost nad Partizanom. Da nam je neko pre početka sezone ponudio ovakvu situaciju, sigurno bismo je prihvatili", rekao je Lukić.

Novi trener Zvezde biće Ratko Dostanić, koji je Zvezdu već predvodio u sezoni 2004/2005, ali je morao da napusti tim, pošto je klub tada ostao bez trofeja.

"Imali smo dva kandidata, Dostanića i (Miodraga) 'Grofa' Božovića", pojasnio je Vladan Lukić jednoglasnu odluku Upravnog odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve