Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.03.2010.

17:27

LE: Verder - Valensija (TVB92, 19h)

Posle 1:1 na Mestaji, Verder iz Bremena na svom terenu dočekuje Valensiju u revanšu osmine finala Lige Evrope, uz direktni prenos na TVB92 od 19 časova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Štoper nemačkog tima Naldo ima ambiciozne planove pred revanš na Vezeru. „Naš veliki cilj jeste da osvojimo trofej jer je bio težak udarac za nas da izgubimo prošle sezone u finalu (od Šahtjora). Na prvom meču smo neutralisali njihove najveće vrline, kada igraš protiv fudbalera poput Vilje ili Mate, ne smeš da im ostaviš mnogo prostora“, izjavio je Naldo.

„Ipak, kada smo završili prvu utakmicu u Valensiji, podsetili smo sebe da još nismo u četvrtfinalu, Moramo da ostanemo koncentrisani. Oni su odličan tim koji se takmiči na nivou sa Barselonom i Realom. Ipak, i mi smo odigrali dobro u prvom meču, mada je istina da su oni promašili nekoliko šansi. Pokušaćemo da ponovo neutrališemo njihova najjača oružja i mislim da ćemo onda biti blizu trijumfa“, dodao je Brazilac.

Verder je za vikend dobio Hofenhajm u gostima sa 1:0, a trenutno je šesti na tabeli Bundeslige sa 42 boda.

Fudbaler sredine terena Tim Borovski smatra da je njegov tim trebalo da dočeka revanš sa još boljim rezultatom.

„Imali smo tri ili četiri stopostotne prilike za gol i ne možemo u potpunosti biti zadvoljni izdanjem iz drugog poluvremena meča u Španiji. I očekivali smo da stvorimo šanse jer je Valensija imala igrača manje zbog crvenog karton, ali nismo dali golova koliko smo mogli. Ipak, optimista sam“.

Valensiji će nedostajati četvorica igrača – Ever Banega i Pablo Ernandes zbog suspenzije, a povređeni su David Albelda i David Navaro. Nije sigurno učešće Aleksisa i Visentea.

„Njima će nedostajati neki fudbaleri, a mi smo već dokazali da možemo da im se suprotstavimo i kada su u punom sastavu. Imamo odličan spoj mladosti i iskustva i mislim da se nalazimo u dobroj poziciji“, kaže Borovski.

Torsten Frings, strelac sa penala za Verder u prvom meču, neizvestan je za meč u četvrtak zbog povrede kuka, a pod znakom pitanja je i Mesut Ozil.

Ruben Baraha, igrač sredine terena Valensije, mišljenja je da je sve još otvoreno. Baraha se nada da će saigrači i on uspeti da nadoknade odsustvo nekoliko igrača i dodaje:

„Ubeđen sam da možemo da prođemo u narednu rundu. Oni su jaki kod kuće, ali još ništa nije odlučeno i oba tima imaju šansi da se plasiraju dalje. Imamo prilično dobar sastav i nadam se da se povrede nekih igrača neće osetiti u igri. Spremni smo, videćemo šta će biti“.

Valensija nije slavila na poslednja četiri meča, a na strani nisu pobedili više od dva meseca. Uz to, agresije kao da je previše u taboru ’slepih miševa’ jer na poslednjih sedam mečeva imaju isto toliko crvenih kartona.

Napadač David Vilja je zbog povrede ramena propustio meč Primere sa Barselonom (poraz 3:0), ali će najverovatniji istrčati na teren stadiona Vezer.

„Ako mislimo da je nemoguće da prođemo, bolje da smo ostali u Valensiji. Koncentrisani smo i idemo nas pobedu, iako na prvi pogled deluje da ćemo teško to učiniti“.

Valensija je na tabeli španske Primere trenutno treća sa 47 bodova.

Meč na Vezer stadionu počinje u 19 časova, a diretkni prenos možete gledati na TVB92.

Lane čeka PAO, Juve na Krejven kotidžu

U ostalim mečevima koji počinju od 19 časova sastaju se Standard – Panatinaikos, Olimpik Marsej – Benfika i Fulam – Juventus.

Standard je u ubedljivo najboljoj situaciji pred revanš jer je na krilima Milana Jovanovića (gol i asistencije) dobio PAO u Atini sa 3:1.

„Očekivali smo trijumf, ali rezultat iz prve utakmice mnogo je bolje nego što smo se nadali. Svi smo igrali srcem i to se isplatilo. Još smo u Ligi Evrope i rešeni smo da dobrim partijama iznenađujemo fudbalski svet i ubuduće“, izjavio je reprezentativac Srbije.

Žilberto Silva, fudbaler sredine terena atinskog tima, nije izgubio nadu u prolaz uprkos lošem rezultatu iz prvog meča.

„Na nama je da preokrenemo situaciju. Teško je sada to uraditi, ali moramo da izađemo na teren i damo sve od sebe. Svi su imali udela u razočaravajućoj igri u prvom meču. To treba da nam predstavlja upozorenje i moraćemo da popravimo mnogo stvari u igri u Liježu“.

Golom Hatema Ben Arfe Olimpik iz Marseja je u poslednjim trenucima izborio povoljnih 1:1 u Lisabonu protiv Benfike. Golman Marseja Stiv Mandanda kaže da se Francuzi neće braniti, iako im odgovara i remi bez golova.

„Biće neizvesna i teška utakmica za igranje. Oni imaju veoma dobar napad i zbog toga ne bi trebalo da se branimo. Biće komplikovano, ali moramo da postignemo gol i da budemo jaki. Imamo podršku navijača, kontrolišemo svoju sudbinu i možemo da igramo sa dosta samopouzdanja“.

Igrač Benfike Havi Garsija smatra da nije sve izgubljeno za portugalski tim.

„Već smo putovali na stadione na kojima domaći tim ima odličnu podršku publike i uglavnom smo se dobro snalazili. Probaćemo da radimo isto što i na tim mečevima i mislim da možemo da pobedimo i prođemo dalje. Nije trebalo da primimo gol u poslednjim momentima, ali igrali smo dobro i svejedno smo ponosni na to“.

Juventus je u prvom meču dobio Fulam sa 3:1, a strelac poslednjeg gola Hasan Salihamidžić ne očekuje lak zadatak na Krejven kotidžu.

„Biće veoma teško jer je u pitanju manji teren. Igraju u visokom ritmu na svom terenu i moramo da budemo oprezni. Treba da ih stavimo pod pritisak kao u prvoj utakmici, onda neće moći da zaigraju kako umeju“.

Sajmon Dejvis, igrač sredine terena Fulama, kaže da njegov tim nema šta da izgubi i dodaje:

„U prvom meču smo primili dva gola posle kornera, što nam se inače ne dešava. Presekao nas je gol krajem prvog poluvremena, koji je pao baš kad smo se vraćali u igru. Sada imamo priliku da sve to ispravimo i učinićemo sve da to bude noć za pamćenje“.

Standard – Panatinaikos (3:1)
Olimpik Marsej – Benfika (1:1)
Fulam – Juventus (1:3)
Verder – Valensija (1:1)

*u zagradi su rezultati prvih mečeva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve