Nova vest
Fudbal

Petak, 26.02.2010.

11:21

Milutinović: "Za Partizan kao '66"

Bora Milutinović, od četvrtka savetnik predsednika FK Partizan Dragana Đurića, rekao je da je došao da pomogne da se "ponovi uspeh iz 1966.godine".

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Velibor Milutinović, jedini učesnik pet Svetskih prvenstava kao selektor pet različitih reprezentacija, promovisan je u savetnika predsednika Partizana. "Najavili smo tokom Skupštine da ćemo vraćati legende u Partizan, to smo počeli da ostvarujemo angažovanjem Milutinovića," rekao je na promociji Đurić.

"Bora je od sada naš savetnik za sportska pitanja i međunarodnu saradnju, reč je o prijatelju kluba, punog srca prihvatio je naš predlog."

Milutinović je rekao da je došao da pomogne a beogradski klub nazvao "voljenim".

"Vratio sam se da pomognem, da ljudima iz voljenog kluba pružim informacije koje budu tražili. I sve to bez ličnog interesa, ovde sam počeo karijeru i zato sam mu uvek na usluzi Partizanu," kaže Milutinović.

U 'opisu posla' Milutinović će imati i praćenje talenata sa svih kontinenata.

"Partizanova škola je jedna od najboljih na svetu, u njoj sam i ja naučio da igram fudbal, iako sam rodom iz Bajine Bašte. Kao saradnik i prijatelj biću tu da pomognem, da bar ponovimo uspeh iz 1966. godine, a svi znate šta to znači," najavio je Milutinović velike ambicije.

Iskusni trener rekao je i da ne zna kakav je sadašnji tim 'crno-belih' ali je posle promocije otišao da pogleda šta rade prvotimci.

"Budućnost jednog tima počiva na mladim igračima, čak su i u moje vreme čuvene 'bebe' ponikle u omladinskoj školi, to bi trebalo da bude ideja vodilja," rekao je Milutinović.

Kako trenutno stvari stoje Milutinović, promoter kandidature Katara za SP 2012. godine, neće raditi kao trener u Južnoj Africi ali se raduje šampionatu i veruje u reprezentaciju Srbije.

"Na Mondijalu u Južnoj Africi Antara može da obraduje publiku u Srbiji koja ga tako snažno podržava. Dobra je stvar za našu državu što će na takvom takmičenju imati još jednog selektora, Milovana Rajevca, samo što će on sedeti na klupi Gane, zato sam mu rekao da naši prijateljski odnosi prestaju dok se takmičenje ne završi," kaže Milutinović.

Velibor Bora Milutinović rođen je 1944. godine u Bajinoj bašti, u karijeri je igrao za Bor, OFK Beograd, Partizan, Monako, Nicu, Ruan, Vintertur i meksički UNAM PUmas, vodio je San Lorenco, Udineze, Njujork Metrostars i Al Sad i bio selektor Meksika, Kostarike, Sjedinjenih Država, Nigerije, Kine, Hondurasa, Jamajke i Iraka.

Učesnik je prvenstava sveta 1986, 1990, 1994, 1998. i 2002. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve