Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.02.2010.

23:30

FA: Vila i Spursi u 1/4 finalu

Plasman u četvrtfinale FA Kupa u sredu su izborili Aston Vila i Totenhem ubedljivim pobedama, te Stouk i Reding posle produžetaka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najubedljiviji je bio Totenhem protiv Boltona koji je za 4:0 nesebično pomogao sa dva autogola. Aston Vila je do 3:1 protiv Kristal Palasa stigla sa dva penala Džona Karua u poslednjih deset minuta. Stouk Siti napravio je najveće iznenađenje eliminisavši Mančester Siti sa 3:1 posle produžetaka. Do pobede u dodatnih pola sata stigao je i Reding koji je iznenadio VBA u Birmingemu sa 3:2.

Dva kasna gola Karua produžila su nadu Vile da bi ove sezone mogla igrati dva Kup finala na Vembliju. Prvo u Karling kupu već je obezbedila, a sastaje se sa Mančester junajtedom u nedelju od 16 časova.

Gabrijel Agbonlaor doneo je u 42. minutu prednost Vili posle kornera Ešlija Janga. Deren Embrouz je izjednačio u 73. minutu iz prvog penala na meču koji je Stiven Vornok skrivio nad Alanom Lijem. U poslednjih deset minuta glavni sudija svirao je još dva penala, oba za domaćina. Oba puta fauliran je bio Karu i to oba puta od Metjua Lorensa, a Norvežanini je oba penala sam i realizovao, prvi u 81, a drugi u 89. minutu.

Aston Vila se prvi put posle deset godina plasirala u četvrtfinale ovog takmičenja.

Totenhem je lako prošao među najboljih osam, a velike zasluge za plasman 'Spursa' pripadaju i Boltonu. Roman Pavljučenko je otvorio mrežu gostiju u 23. minutu posle lepog pasa Luke Modrića. Deset minuta pre poluvremena Jusi Jaskalainen je bio arhitekta prvog poklona Boltona jer je posle centaršuta Vilsona Palasija skrenuo loptu u sopstvenu mrežu. Samo što je počelo drugo poluvreme sličnu stvar je uradio i Endi O'Brajen. Geret Bejl je ubacio loptu u kazneni prostor, a štoper gostiju pre Pavljučenka gurnuo loptu u mrežu. Ruski reprezentativac je sjajnu formu potvrdio i u finišu ovog meča koji je zatvorio golom u 87. minutu. Ovo je bio četvrti gol Pavljučenka u poslednja dva meča.

Za iznenađenje dana pobrinuo se sjajni Stouk Siti kojem je gostovao Mančester siti. Građani su ponovo razočarali jer su u veoma čvrstom meču ponovo izgubili. Din Kitson je u 79. minutu konačno pogodio mrežu i prodrmao sve aktere meča. Samo dva minuta kasnije Krejg Belami je uspeo da izjednači, ali mogući preokret gostiju sprečio je Emanuel Adebajor koji je isključen već u sledećem minutu. To su gosti iskoristili u produžetku i golovima Šokrosa i Tunkaja plasirali se u četvrtfinale.

FA Kup, osmina finala:
Stouk – Mančester Siti 3:1 (0:0), posle produžetaka
Kitson 79, Šokros 95, Tunkaj 99 – Belami 81
Vest Bromvič – Reding 2:3 (1:1), posle produžetaka
Koren 6, 47 – Kebe 9, Hauard 90, Sigurdson 95
Aston Vila – Kristal Palas 3:1 (1:0)
Agbonlaor 42, Karu 81p, 89p – Embroz 73p
Totenhem – Bolton 4:0 (2:0)
Pavljučenko 23, 87, Jaskalainen 35ag, O'Brajen 48ag

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve